ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρό επεισόδιο στο Δήμο Ιωλκού

σοβαρό-επεισόδιο-στο-δήμο-ιωλκού-851206

Και ο πόλεμος καλά κρατεί στο δήμο Ιωλκού. Πλειοψηφία και μειοψηφία βρίσκονται στα χαρακώματα, ενώ από φωνές και ύβρεις στιγματίστηκε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η άσκηση σκληρής αντιπολίτευσης στο δήμαρχο Ιωλκού Πάρι Μουτσινά από την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βάσω Σταυροπούλου είναι γνωστή, όπως άλλωστε και οι κατά καιρούς διαπληκτισμοί τους.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση τα πνεύματα ήταν οξυμένα από την ώρα που συζητήθηκαν τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης. Μια επιστολή του προέδρου του Τ.Σ. Ανακασιάς για άδικη κατανομή της ΣΑΤΑ, αλλά και η έγκριση του απολογισμού – ισολογισμού 2008 του πολιτιστικού οργανισμού, προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις.

«Χωρίς αναφορές και την έκθεση των λογιστών μας φέρνει να ψηφίσουμε ισολογισμό και απολογισμό; Και τι να ψηφίσω όταν από έναν προϋπολογισμό 241.000 ευρώ να έχει δώσει για προβολή και διαφήμιση μόλις 47.114 ευρώ; Και με ποιο δικαίωμα βάζει τις φωνές ο δήμαρχος στον πρόεδρο του Τ.Σ., επειδή νευρίασε που τον κατάλαβαν και άλλοι;» λέει η κ. Σταυροπούλου.

Αυτή ήταν μόνο η αρχή για να ζεσταθεί το κλίμα. Στη συζήτηση για την κατανομή των αδιάθετων πιστώσεων δημοπρατηθέντων έργων του ΘΗΣΕΑ το δημοτικό συμβούλιο δεν ξεχώριζε σε τίποτα από ρινγκ.

Όπως υποστηρίζει η κ. Σταυροπούλου, μεταξύ των πιστώσεων υπήρχαν και χρήματα για συνδέσεις δικτύου ύδρευσης Άγιου Ονουφρίου. Εξαγριωμένη η επικεφαλής της μειοψηφίας φώναξε: «Εσύ, δήμαρχε, πανηγυρίζεις ότι το έργο τελείωσε. Τι είναι αυτά τα λεφτά; Απαξιώνεις τις κεντρικές συνδέσεις, το έργο 2,5 εκ. ευρώ, αλλά θα μας πεις για πού είναι αυτά τα λεφτά;», χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Αμέσως παρενέβη σύμβουλος της μειοψηφίας, ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος φώναξε στον κ. Μουτσινά πως δεν είναι ηθική η συμπεριφορά του και η κ. Σταυροπούλου συμπλήρωσε: «Μήπως χρωστάς λεφτά; Είναι απλήρωτοι οι εργολάβοι; Να μας το πεις να βρούμε τρόπο να τα πληρώσουμε».

Η συνεδρίαση διεκόπη σε εκείνο το σημείο. Όπως καταγγέλλει η κ. Σταυροπούλου «ο δήμαρχος ήρθε από πίσω μου και άρχισε να μου φωνάζει. Με είπε βρωμιάρα και με έστειλε στο διάολο, ενώ έκανε και να με χτυπήσει, αλλά τον σταμάτησαν οι υπάλληλοι».

Πάντως ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ιωλκού, ωστόσο ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει το περιστατικό και περιορίστηκε στην φράση «ουδέν σχόλιο».

Η κ. Σταυροπούλου επιφυλάσσεται πως δεν θα αφήσει έτσι το θέμα των πιστώσεων και θα το ψάξει, ενώ ήδη έχει επικοινωνήσει με τους αρμοδίους της ΤΥΔΚ, ώστε να ενημερωθεί για το έργο και τις μελέτες, καθώς όπως αναφέρει «εμείς σεβόμαστε το δήμο και το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Μουτσινάς τον καταστρατηγεί, αλλά σε αυτό δεν τον ακολουθεί κανείς».

Πάντως στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η μελέτη για τη δημιουργία προτύπου Αγροκτήματος στην περιοχή Καραγάτς του Άνω Βόλου για την παραγωγή, προώθηση τοπικών προϊόντων της περιοχής (ρόδια, αρωματικά, ανθοκομικά φυτά κ.ά.) και δύο ακόμα σημαντικές μελέτες στην περιοχή της Τούμπας και της Ξηρόβρυσης που έχουν σαν στόχο την συνολική αναβάθμιση της περιοχής και την αντιπλημμυρική προστασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου