ΤΟΠΙΚΑ

Πλωτό «παλάτι» στο Βόλο

πλωτό-παλάτι-στο-βόλο-386660

Τη θαλάσσια διαδρομή προς Βόλο ακολουθεί για δεύτερη φορά στη διάρκεια της σεζόν το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Aegean Odyssey, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει αύριο, Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 7 το πρωί, στο λιμάνι.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο μήκους 115 μέτρων φέρει σημαία Μάλτας, έχει 164 άτομα πλήρωμα και μεταφέρει 201 τουρίστες από διάφορες χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, μεταφέρει 137 Αγγλους, 27 Αμερικάνους, 17 Καναδούς, 9 Αυστραλούς, 3 Ελληνες, 2 Ιταλούς, 2 Νεοζηλανδούς και επίσης Γερμανούς, Γάλλους, Ιρλανδούς, Ιταλούς, Πορτογάλους και Ρουμάνους.

Το κυκλικό ταξίδι που ακολουθεί, έχει ως αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και ενδιάμεσους σταθμούς τον Αθω, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτμο, τον Πειραιά, το Γύθιο, την Πρέβεζα, την Κέρκυρα, το Ντουμπρόβνικ, τη Ραβέννα και τη Βενετία.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 7 το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό το λιμάνι της Πάτμου, συνεχίζοντας το ταξίδι του στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Η επόμενη προγραμματισμένη άφιξη του Aegean Odyssey στο λιμάνι του Βόλου, είναι στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στην περιοχή μας, αρκετοί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου πρόκειται να επισκεφτούν με πούλμαν τα Μετέωρα, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στη Μαγνησία, είτε πραγματοποιώντας κοντινές διαδρομές στα πέριξ, είτε στο κέντρο του Βόλου, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, προκειμένου να θαυμάσουν τους θησαυρούς που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Παράλληλα, εργαζόμενοι στο Info Center του Δήμου Βόλου θα βρίσκονται στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου, προκειμένου να διανείμουν έντυπο πληροφοριακό υλικό και χάρτες, για να κινηθούν πιο εύκολα μέσα στην πόλη οι ξένοι τουρίστες.

Οι τουρίστες που επιλέγουν, σημειωτέον, να παραμείνουν στην πόλη του Βόλου, ζητούν πληροφορίες για την τοπική αγορά, τους χώρους πολιτισμού, αλλά και εστίασης.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των αφίξεων θα συνεχιστεί κανονικά έως το τέλος του χρόνου, ενώ όπως υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, είναι πολύ σημαντική η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας και στη διάρκεια του χειμώνα και γι’ αυτό το λόγο θα επιδιωχθεί η συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλλονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου