ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας η Βιολέτα Καντόλα

αντιδήμαρχος-καθαριότητας-η-βιολέτα-387334

Χρέη αντιδημάρχου καθαριότητας, αναλαμβάνει από Δευτέρα, η Βιολέτα Καντόλα, η οποία θα παραλάβει τα ηνία της υπηρεσίας από τον πατέρα της Δημήτρη. Ο Δημήτρης Καντόλας τέθηκε σε αργία βάσει της διαπιστωτικής πράξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας και παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, κατηγορούμενος ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση εικονικών τιμολογίων που φέρονται να πληρώθηκαν το 2010, όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος Αισωνίας. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για αρχές Σεπτεμβρίου και μέχρι να τελεσιδικήσει τελεί σε αργία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την… παράδοση πάντως θα συνεχίσει η Βιολέτα Καντόλα, την οποία επέλεξε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, να αντικαταστήσει το Δημήτρη Καντόλα στην αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Η απόφαση του Δημάρχου αναρτήθηκε χθες στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Από την ερχόμενη Δευτέρα, η κ. Καντόλα αναμένεται να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά της.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε. Δεν είναι όμως ώρα για θριαμβολογίες. Προσωπικά είμαι σε θέση να γνωρίζω καλύτερα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, λόγω του πατέρα μου, πόσο δύσκολη είναι αυτή η θέση και πόσο μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω. Θα ήθελα όμως να δηλώσω με αίσθημα ευθύνης ότι θα κάνω το καλύτερο για να ανταποκριθώ στο ρόλο μου», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Καντόλα.

Εσπευσε μάλιστα να ζητήσει τη συνδρομή και των ίδιων των πολιτών. «Τόσο το τηλέφωνο του πατέρα μου, 6986000303 όσο και το δικό μου προσωπικό τηλέφωνο 6979672130, θα είναι στη διάθεση των πολιτών για παράπονα, καταγγελίες, επισημάνσεις, με στόχο πάντα, να λύνονται πιο γρήγορα τα προβλήματα», πρόσθεσε.

Ο ορισμός της Βιολέτας Καντόλα ως αντιδημάρχου καθαριότητας ισχύει έως τις 28/2/2017, όπως άλλωστε και των υπολοίπων αντιδημάρχων.

Σύμφωνα με την απόφαση αναλαμβάνει τις εξής αρμοδιότητες:

  • Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας.
  • Το συντονισμό, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους αντιδημάρχους, όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη (καθαριότητα, συντήρηση, ηλεκτροφωτισμός κλπ).
  • Τα καθήκοντα ληξιάρχου Αισωνίας, τα οποία θα ασκεί σε περίπτωση αναπλήρωσης του ληξιάρχου.
  • Την υπογραφή των βεβαιώσεων καταγωγής των δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας.
  • Τη μέριμνα και ευθύνη για τον καθαρισμό των χειμάρρων και των προαστιακών χώρων.
  • Την αρμοδιότητα χειρισμού των θεμάτων που αφορούν τη συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • Την υπογραφή των αποφάσεων επιβολής προστίμων, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου.
  • Την αρμοδιότητα να ενεργεί για λογαριασμό του Δήμου Βόλου τις συναλλαγές με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ό,τι αφορά διαδικασίες προμήθειας Μηχανημάτων Έργου.
  • Την αρμοδιότητα να ενεργεί για λογαριασμό του Δήμου Βόλου τις συναλλαγές με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών σε ό,τι αφορά διαδικασίες προμήθειας ή μεταβίβασης επιβατικών Ι.Χ. και φορτηγών αυτοκινήτων.
  • Την υπογραφή εγγράφων των τομέων των αρμοδιοτήτων της.
  • Την υπογραφή των αδειών των προϊσταμένων των Διευθύνσεων αρμοδιότητάς της.
  • Την αρμοδιότητα και την ευθύνη της υποβολής προτάσεων για την καλύτερη οργάνωση, τη βελτίωση της λειτουργίας και τη στελέχωση των υπηρεσιών των αρμοδιοτήτων της.
  • Την αρμοδιότητα να διεκπεραιώνει ειδικά θέματα που θα ανατίθενται σ’ αυτήν εκ μέρους του Δημάρχου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου