ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός από τα βόλια φίλου του

νεκρός-από-τα-βόλια-φίλου-του-387760

Τραγική κατάληξη είχε χθες το πρωί σε αγροικία στο Βένετο, η προσπάθεια 60χρονου να επιδείξει το κυνηγετικό του όπλο στον 61χρονο φίλο και κουμπάρο του Θεοδ. Διακομή, καθώς το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα στο στήθος τον άτυχο 61χρονο.

Το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί στην αγροικία του 60χρονου στη θέση «Βρυσίδια», κοντά στα παλιά λατομεία μαρμάρου στο Βένετο.

Ο 61χρονος Θ. Διακομής επισκέφθηκε χθες το πρωί, όπως συνήθιζε, τον φίλο και κουμπάρο του στην αγροικία για να πιουν το πρωινό καφεδάκι. Κάποια στιγμή η συζήτηση επικεντρώθηκε σε κυνηγετικό όπλο που κατείχε ο 60χρονος και άρχισε να παρουσιάζει τη λειτουργία του στον κουμπάρο του και πως το χρησιμοποιούσε για να εκφοβίζει ζώα που προκαλούσαν φθορές στο αγρόκτημά του.

Πιθανότατα ο 60χρονος είχε ξεχάσει φυσίγγι στη θαλάμη και όταν παρουσίαζε στον φίλο του πως γίνεται η σκόπευση και ο πυροβολισμός, πάτησε τη σκανδάλη και ο 61χρονος πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση στο στήθος, προκαλώντας σοκ στον 60χρονο που δεν μπορούσε να πιστέψει πως από δικό του λάθος, σκότωσε τον φίλο και κουμπάρο του Θ. Διακομή.

Ο ίδιος, προσπάθησε να παράσχει βοήθεια στο θύμα και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία για το κακό που συνέβη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθη, το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος ενός 61χρονου επίσης ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 60χρονος, ευρισκόμενος μαζί με τον 61χρονο, σε πρόχειρη αγροικία (καλύβα) εντός αγροκτήματός του και ενώ περιεργάζονταν από κοινού κυνηγετικό όπλο του, πάτησε άθελά του τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 61χρονο θανάσιμα.

Αμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 60χρονο.
Το όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα, καθώς και ένας κάλυκας, κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Οι έρευνες για την εξακρίβωση των ειδικότερων συνθηκών και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο συλληφθείς, έχει υποστεί βαρύ σοκ, καθώς είδε τον φίλο και κουμπάρο του να πέφτει νεκρός μπροστά του.

Η κηδεία του άτυχου Θ. Διακομή, που κατέλιπε τη σύζυγό του Αθανασία και τα παιδιά του Αθανάσιο, αστυνομικό στην Αθήνα και Χρύσα, φοιτήτρια, θα γίνει στις 10.30 π.μ. σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βόλου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου