ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτή ελιάς στη Δράκεια

γιορτή-ελιάς-στη-δράκεια-389021

Ενα πλούσιο τετραήμερο εκδηλώσεων για την γιορτή ελιάς σχεδίασε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Δράκεια» υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και την στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου και Αγροτικού Συνεταιρισμού από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 7μ.μ. αρχίζει η έκθεση με θέμα την ελιά και παράλληλες δραστηριότητες-παιχνίδια για τα παιδιά.
  • Την Κυριακή 9 Αυγούστου το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Αγιο Αθανάσιο και στην συνέχεια το 1ο Αντάμωμα απανταχού Δρακειωτών στην πάνω πλατεία του χωριού με ομιλία και φωτογραφική έκθεση στο χώρο του σχολείου.
  • Την Κυριακή 9 Αυγούστου το βράδυ διοργανώνεται ρεμπέτικη βραδιά με το μουσικό σχήμα «Οι άγγελοι του Τσιτσάνη» (Ελένη Νοταρίδου, Μαριάνα Βογιατζή, Ιωάννα Μανώλη) στο cafe face στην Κάτω Πλατεία της Δράκειας.
  • Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από την ομάδα των νέων και παιδιών της Δράκειας που παρουσιάζουν τρία έργα (“Τα χρώματα”, “Ο πόλεμος των Ούφρων και των Τζούφρων”, “Στο ΑΤΜ που συναντιόμαστε”) με τα μεγαλύτερα παιδιά να γράφουν για ακόμη μια χρονιά το σενάριο στο τρίτο έργο σατιρίζοντας την καθημερινότητα.
  • Την Τρίτη 11 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί Θεία λειτουργία στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα στην Δράκεια. Μετά το πέρας της λειτουργίας μοιράζεται το παραδοσιακό ρεβυθόρυζο φτιαγμένο από γυναίκες της Δράκειας και ακολουθούν τραγούδια και χοροί από τους Θανάση Δραγάνη, Στράτο Μεγκέ, Ζήση Γεωργαλιό σε συνεργασία με την Μαγνήτων Κιβωτός.
  • Την Τέταρτη 12 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. προγραμματίζεται προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την Δράκεια από τον Ζιάμπα Κώστα και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της Μαγνησίας. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς-Δράκειας, «Ο Άγιος Γεώργιος», ο Αθλητικός Όμιλος Κισσού «Ρήγας Φεραίος», ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ριζομύλου «Η Διάπλαση», που θα παρουσιάσουν χορούς Μακεδονίας. Στη συνέχεια ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με τους: Μαρίνα Μπαρούτα, Νίκο Κερασιώτη, Μουτο Κωνσταντίνο και Λύτρα Αναστασία. Καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχει έκθεση με προϊόντα ελιάς και φωτογραφικό υλικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου