ΤΟΠΙΚΑ

Αναδείχθηκε εργολάβος για το έργο στον Κραυσίδωνα

αναδείχθηκε-εργολάβος-για-το-έργο-στο-389111

Μάχη με το χρόνο ώστε να μην υπερβεί τα στενά χρονοδριαγράμματα του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να δώσει η ανάδοχος εταιρία του έργου «Εκβάθυνση χειμάρρου Κραυσίδωνα στο ύψος της Σιδηροδρομικής γέφυρας του ΟΣΕ και λοιπές εργασίες», η οποία αναδείχτηκε χθες στον επαναληπτικό διαγωνισμό.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Το έργο είναι προϋπολογισμού 415.740 € και σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, αποτελεί υποέργο της Πράξης με τίτλο: «Επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρου Κραυσίδωνα», η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ΘΗΣΤΕ με συνολικό Π/Υ 1.307.761,82 €.
Ο αρχικός διαγωνισμός έγινε στις 30-6-2015 και ήταν άγονος, καθώς λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών, οι τράπεζες δεν εξέδιδαν εγγυητικές επιστολές που απαιτούνται για τη συμμετοχή εταιριών στους διαγωνισμούς φορεών του Δημοσίου.

Το έργο δημοπρατήθηκε εκ νέου χθες και συμμετείχαν 11 εργοληπτικές επιχειρήσεις από τις οποίες αναδείχτηκε ανάδοχος εταιρία η οποία θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, στην έναρξη των εργασιών.

Η συγκεκριμένη εργολαβία συνεχίζει και ολοκληρώνει τα αντιπλημμυρικά έργα στο χείμαρρο Κραυσίδωνα. Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνει η εκβάθυνση της κοίτης του χειμάρρου Κραυσίδωνα, η οποία ξεκινά κατάντη της γέφυρας της οδού Παπαδιαμάντη και φτάνει μέχρι και 57 περίπου μέτρα κατάντη της Παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, καθώς και μία σειρά λοιπές εργασίες.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αποβλέπουν στην αποτροπή της κατάκλισης της περιοχής κατά τη διάρκεια έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

«Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης» στο Βόλο από 17 έως και 31 Αυγούστου 2015

Μετά την ακύρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών στο Μεξικό, η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) μέσω της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ανέθεσε τη φιλοξενία του εν λόγω πρωταθλήματος στην πόλη του Βόλου. Ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) σε συνεργασία με τους ανωτέρω φορείς και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων διοργανώνουν το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης» στο Βόλο από 17 έως και 31 Αυγούστου 2015.

Οι αγώνες, εκτός ότι προάγουν την άθληση, αποτελούν σημαντικό γεγονός για το νομό μας από τουριστική και οικονομική άποψη καθώς θα προσέλθουν ομάδες από όλο τον κόσμο που θα επισκεφθούν και θα μείνουν στην περιοχή του Βόλου γεγονός που θα τονώσει την τοπική αγορά. Επίσης θα είναι μία πολύ καλή διαφήμιση για την περιοχή μας και τις ομορφιές της, αφού οι αγώνες θα καλυφτούν τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δαπάνη που θα αναλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων είναι συνολικά 21.500 €.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου