ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται το ξήλωμα των ποδηλατοδρόμων

συνεχίζεται-το-ξήλωμα-των-ποδηλατοδρ-389181

Συνεχίζεται το ξήλωμα των ποδηλατοδρόμων στο Βόλο. Οι εργασίες θα επεκταθούν στις οδούς Αντωνοπούλου, Ρήγα Φεραίου, Μικρασιατών, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Παπανικολή και Ξάνθου.

Χθες συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε η συνέχιση των εργασιών από μειοδότρια εταιρεία που προσέφερε έκπτωση 26% και ο προϋπολογισμός του έργου διαμορφώθηκε στις 25.900 ευρώ έναντι 35.000 ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Θα γίνει καθαίρεση των νησίδων των ποδηλατοδρόμων και θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα.

Οπως είναι γνωστό, έως τέλος του 2015 αναμένεται να ξηλωθεί όλο το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, οι οποίοι θα πάρουν σύγχρονη μορφή, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Θα γίνει μάλιστα νέα χάραξη δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα εκτείνεται από την παραλία της πόλης μέχρι τη Ν. Ιωνία, έργο που περιλαμβάνεται και στον 11λογο παρεμβάσεων του προγράμματος Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπλασης, προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου