ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά σε 400 άπορους

κοντά-σε-400-άπορους-389262

Δεκάδες νέα αιτήματα προστίθενται καθημερινά στη λίστα των απόρων, οι οποίοι απευθύνονται στην Κουζίνα Αλληλεγγύης, την εθελοντική δομή που προσφέρει 400 μερίδες φαγητού το τελευταίο διάστημα, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η ραγδαία άνοδος των αιτημάτων που δέχονται οι υπεύθυνοι της παραπάνω εθελοντικής δομής, συνεπάγεται διπλασιασμό των προσπαθειών που καταβάλλονται, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τα αιτήματα για προσφορά δεκατιανού σε δύο σχολεία της περιοχής μας, προκειμένου να υποστηριχθούν δεκάδες μαθητές, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Οι μερίδες φαγητού διανέμονται κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, το Σάββατο, ενώ παράλληλα η Κουζίνα Αλληλεγγύης προσφέρει δωρεάν σαράντα μερίδες φαγητό στους φιλοξενούμενους της Μονάδας Αλτσχάϊμερ και την Τετάρτη επιπλέον στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης στο χώρο της Κουζίνας Αλληλεγύης, οι μερίδες φαγητού μεταφέρονται διακριτικά κατ’ οίκον, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες άνθρωποι.

Στο μεταξύ, οι ανάγκες αυξάνονται και γι’ αυτό το λόγο, τα έσοδα που προκύπτουν από τις πωλήσεις μπιζού και άλλων ειδών, τα οποία κατασκευάζουν εθελοντές αλλά και προσφέρουν ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες, διατίθενται για την ενίσχυση ενός σημαντικού έργου, το οποίο διευρύνεται διαρκώς, αγκαλιάζοντας ολοένα και περισσότερους Βολιώτες, οι οποίοι έχουν βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση.

Ο υπαίθριος πάγκος που στήθηκε χθες κοντά στη Μεταμόρφωση, με τη συνδρομή εθελοντών, ήταν ένα ακόμη βήμα, προκειμένου να εξασφαλιστούν επιπλέον έσοδα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της συγκεκριμένης προσπάθειας, που διευρύνεται διαρκώς. «Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος. Ανθρωποι μεσαίας οικονομικής κατάστασης δίνουν κυριολεκτικά το απόθεμα της αγάπης τους, προκειμένου να στηρίξουν τη δράση μας με συγκινητική προθυμία», όπως αναφέρει η Αγγελική Ιωαννίτη «ψυχή» της προσπάθειας.

Αρκετοί Βολιώτες προσφέρουν έπιπλα, είδη ρουχισμού, οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος άλλωνανθρώπων που στερούνται ακόμη και τα αναγκαία προς το ζην.

Η αύξηση στις μερίδες φαγητού «σημειώνεται σταδιακά, διότι γίνεται περισσότερο γνωστό το έργο μας, ο κόσμος πληροφορείται τη δράση της Κουζίνας αλληλεγγύης και έρχονται για να ζητήσουν φαγητό ή τρόφιμα», υπογραμμίζει η κ. Ιωαννίτη.

Η δραστήρια Αγγελική Ιωαννίτη και οι υπόλοιποι εθελοντές που υλοποιούν το έργο που αναπτύσσεται, αφουγκράζονται διαρκώς τις ανάγκες της πόλης και συνδράμουν κάθε ανάγκη.

Η κοινωνική εθελοντική δράση που αναπτύχθηκε πριν από πέντε χρόνια, αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερα μέλη της τοπικής κοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται αλλά και εντείνονται οι προσπάθειες, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα πιάτο φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου