ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

βολιώτης-στο-οικουμενικό-πατριαρχεί-389271

Στη γενέτειρά του βρίσκεται ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, ο οποίος παρίσταται στις πανηγυρικές ακολουθίες που τελούνται στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως.

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς (κατά κόσμον Μιχαήλ), γιος του Νικόλαου και της Ελένης Σαμαρά, γεννήθηκε στα Άνω Λεχώνια. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Βόλου και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας (ειδικότητας Κλασικής Φιλολογίας) της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το 1995 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο, διακονώντας επί επτατετία στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης και υπεύθυνος διαφόρων τομέων της διακονίας της Μητροπόλεως. Το 2002 προσελήφθη στην Πατριαρχική Αυλή, όπου ανέλαβε καθήκοντα παρά την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ως και γραμματέως διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών.

Το 2005 διορίστηκε Υπογραμματεύων και το 2011 Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, θέση την οποία υπηρετεί με προσήλωση επί τέσσερα και πλέον χρόνια. Επισκέπτεται τακτικά τον αδελφό του Σπύρο, συγγενείς και φίλους όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και διατηρεί πάντα δεσμούς καρδιάς με τη γενέτειρά του, την οποία επισκέφτηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής του άδειας, τονίζοντας ότι: «είναι χαρά μου να βρίσκομαι στα πάτρια εδάφη».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΧΡΟΜΟ, αναφέρει ότι: «είναι ευλογία και τιμή για μένα να διακονώ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, πλησίον του Οικουμενικού Πατριάρχου, ο οποίος με έχει τιμήσει με τη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου