ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση αστυνομίας στο παζάρι αλόγων

παρέμβαση-αστυνομίας-στο-παζάρι-αλόγ-389284

Σε ματαίωση οδηγήθηκε το παζάρι αλόγων που πραγματοποιείται στην περιοχή του Διμηνίου κάθε χρόνο στο διήμερο της Μεταμόρφωσης (5 και 6 Αυγούστου) μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, σε αγρόκτημα στην περιοχή Λάμια του Διμηνίου, κοντά στη λαχαναγορά, είχαν συγκεντρωθεί ιδιοκτήτες αλόγων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο ετήσιο παζάρι ιπποειδών που συγκεντρώνει πωλητές και αγοραστές αλλά και φιλίππους από όλη τη χώρα.

Γύρω στις 3 μ.μ., στο χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άλογα και αρκετοί ιδιοκτήτες ζώων από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από άλλα σημεία της Μαγνησίας (Πήλιο) και της χώρας (Καβάλα, Πάτρα, Αθήνα κ.α.), εμφανίστηκε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, ζητώντας από έφιππους στοιχεία ταυτότητας, επισημαίνοντας πως είναι παράνομη η αγοραπωλησία ζώων.

Οταν κάποιοι αναβάτες ισχυρίστηκαν ότι δεν πουλάνε τα ζώα τους, αλλά τα ανταλλάσσουν με άλλα, υπήρξε στιγμιαία σύγχυση και τέθηκαν ζητήματα συνθηκών παραμονής των ζώων στον υπαίθριο χώρο.

Τελικά το παζάρι, που αποτελεί χρόνιο θεσμό στην περιοχή που έχει αναπτύξει μεγάλη ιππική δραστηριότητα με συλλόγους αλλά και ομάδες πολιτών που αγαπούν τα άλογα και τα χρησιμοποιούν καθημερινά είτε σε δουλειές είτε για βόλτες σε πανέμορφες διαδρομές προς Παλιούρι, Καντήραγα κ.α., διαλύθηκε, ενώ έγινε γνωστό πως αστυνομική δύναμη μαζί με κτηνίατρο θα επισκεφθεί και σήμερα το χώρο.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου