ΤΟΠΙΚΑ

Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο

αφιέρωμα-στο-γιάννη-ρίτσο-851206

Μουσικοθεατρική παράσταση, αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή Γιάννη Ρίτσο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, και θα επαναληφθεί στις 6 και 8 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο Αχίλλειο. Η ίδια παραγωγή θα φιλοξενηθεί στις 13 και 15 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Αντικαρκινική Εταιρεία Μαγνησίας και ο Ιατρικός σύλλογος, δύο φορείς που κατά βάση ασχολούνται με τον άνθρωπο, δημιουργώντας μαζί με άλλους συντελεστές σε εθελοντική βάση, μια παράσταση που θα περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, Video, απαγγελίες. Τα έσοδα θα διατεθούν για σκοπούς της Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Ο συντονισμός και η διδασκαλία καθώς και το τραγούδι είναι της Βίκυς Νούσια, που αναλώθηκε άπειρες ώρες για να εμπνευστεί και να στήσει μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές την παράσταση. Στη σκηνή εμφανίζονται (αλφαβητικά): Γλύνη Λένα, Ησαϊάδου Λίτσα, Θεοχαροπούλου Ράνια, Κάβουρας Ευάγγελος, Καλογριάς Γιάννης, Μυλωνά Ειρήνη, Νούσια Βίκυ, Παππά Δήμητρα, Παπαγιάννης Ηρακλής, Σαββίδης Χρήστος, Σκουλή Ειρήνη, Σουλτάνη Ευαγγελία, Τσιτσιγιάννη Πόπη. Την αφήγηση της παράστασης έγραψαν ο Γιάννης Γ. Κωστής και η Ειρήνη Σκουλή. Τα ρούχα είναι ιδέα της Λένας Γλύνη. Τα video επιμελήθηκε ο Γιάννης Α. Κωστής. Οι μουσικοί είναι οι: Γιάννος Νικολάου (πιάνο), Θοδωρής Κεφαλάς (κιθάρα), Κώστας Μιχόπουλος (μπουζούκι) και Βάγιος Τακτικός (φλάουτο). Ο ήχος κι ο φωτισμός είναι του Γιώργου Ζαγόρη (Studio A440) και το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Σταυρούλα Χαρχαρή. Σκηνικά: «πρωτοβουλία καλλιτεχνών Βόλου», Σκίτσα: Δημήτρης Νούσιας. Η τιμή εισιτηρίου είναι 6 ευρώ (τα έσοδα της παράστασης θα καλύψουν το κόστος της και τα υπόλοιπα θα αξιοποιηθούν σε φιλανθρωπικό έργο).
«Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής θεωρείται ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της ελληνικής ποίησης και ο πολυγραφότερος. Επιχειρούμε μια προσπάθεια μύησης στον κόσμο των ιδεών και των συναισθημάτων που τον κατέκλυζαν και που εξέφραζε μέσα από τους στίχους του ως απόρροια των συμβάντων που τάραξαν την δική του ζωή αλλά και τη ζωή του τόπου μας» τονίζουν οι διοργανωτές. Το αποψινό αφιέρωμα δημιουργήθηκε τιμής ένεκεν στον κορυφαίο ποιητή ο οποίος απέσπασε το Βραβείο Ειρήνης Λένιν και ένα πλήθος βραβεύσεων μέχρι το θάνατό του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου