ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές νέων μελών

ξεκίνησαν-οι-εγγραφές-νέων-μελών-851206

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που θα γίνει αύριο Σάββατο είναι στραμμένα τα βλέμματα των μελών και των στελεχών της Μαγνησίας.
Από το Βόλο στην Κεντρική Επιτροπή συμμετέχουν ο πρώην Υφυπουργός Θανάσης Νάκος και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Πέτρος Μπατζιάκας, που θα μεταβούν στην Αθήνα γι’ αυτή την κρίσιμη -όπως την χαρακτηρίζουν όλοι- συνεδρίαση.

Στο μεταξύ αλλάζει εν όψει της εκλογικής διαδικασίας από τη βάση του κόμματος, η διαδικασία εγγραφής και επαναβεβαίωσης της σχέσης του μέλους.
Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας έχει ήδη φτάσει η εγκύκλιος του κόμματος βάσει της οποίας δημιουργείται νέα βάση δεδομένων για το μητρώο μελών. Οι νέες εγγραφές γίνονται πλέον σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα, όπως επίσης και η επικαιροποίηση των εγγεγραμμένων μελών.
Από τη μηχανογράφηση της Ρηγίλλης ήδη έχουν καταμετρηθεί 7.500 περίπου μέλη εγγεγραμμένα στη Μαγνησία, για τα οποία ωστόσο θα γίνει επικαιροποίηση την ώρα της ψηφοφορίας στην ημερομηνία που θα καθοριστεί για την εκλογή του νέου προέδρου.
Η ΝΟΔΕ επίσης έχει αποστείλει κεντρικά επιπλέον 50 περίπου νέες εγγραφές μελών που προσήλθαν για να γίνουν μέλη του κόμματος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Όσο πάντως οι μέρες περνούν και ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τις 7 Νοεμβρίου ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε στάση αναμονής, μέχρι να ξεκαθαρίσει τελικά ο τύπος του έκτακτου συνεδρίου, που υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο να είναι τελικά διήμερο για να γίνει και απολογισμός των αιτιών της εκλογικής συντριβής. Όλα βέβαια -όπως τονίζουν τα στελέχη- θα εξαρτηθούν από την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς όλα παραμένουν ανοιχτά.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Πέτρος Μπατζιάκας χθες εκτίμησε ότι αφού εκλεγεί ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. θα επιδιωχθεί σίγουρα συνέδριο θεματικό.
Τα μέλη που θα συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο είναι οι εκλεγμένοι του 2007.

Από τη Μαγνησία συνολικά στο έκτακτο συνέδριο θα συμμετέχουν 80 περίπου σύνεδροι με ιδιότητες που είναι αιρετές, δηλαδή εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων, των εμπορικών συλλόγων κλπ., οι βουλευτές, οι τέως βουλευτές, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ, αιρετοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, αγροτοσυνδικαλιστές, συνεταιριστές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου