ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτημα νομιμότητας έθεσε ο Μιχάλης Μιτζικός

ζήτημα-νομιμότητας-έθεσε-ο-μιχάλης-μι-390987

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Σφαγείων Α.Ε.

Ζήτημα νομιμότητας της απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Βόλου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Σφαγεία Βόλου Α.Ε. με το ποσό των 260.000 ευρώ, έθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση, ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός.

Οπως κατήγγειλε, τα χρήματα δεν θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής της εταιρείας, αλλά για να καλυφθούν οφειλές που υπάρχουν σε ΙΚΑ και Εφορία.

Σύμφωνα με την εισήγηση, «η αύξηση κρίνεται αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής της εταιρείας και τη δημιουργία ενός τυποποιητηρίου – παρασκευαστηρίου κρεατοσκευασμάτων μέσω επενδυτικού προγράμματος, προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχει (με τη δημιουργία νέων προϊόντων), με στόχο να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών της εταιρίας. Με τη βελτίωση της οικονομικής της θέσης, θα μπορέσει να συμμετέχει και σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα της περιοχής».

Η πρόταση μάλιστα συνοδεύεται από οικονομοτεχνική μελέτη επενδυτικού σχεδίου, καθώς προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είχε απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Πςεριφέρειας Θεσσαλίας. «Ο λόγος ακύρωσης της παραπάνω απόφασης είναι ότι η από 17-4-2015 μελέτη βιωσιμότητας της εταιρίας, που αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα της παραπάνω απόφασης, θεωρήθηκε ότι δεν φέρει το κατά νόμο ελάχιστο περιεχόμενο, ώστε να αποδεικνύεται ότι η επιχειρούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποσκοπεί στην υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, αλλά φέρεται να συνιστά ταμειακή της διευκόλυνση για την εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων», αναφέρεται στην εισήγηση του θέματος.

Τους ίδιους λόγους επικαλέστηκε και ο κ. Μιτζικός που αρνήθηκε να ψηφίσει υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ζητώντας από το Δήμο Βόλου να δοθεί λύση στις οφειλές της εταιρείας σε ΙΚΑ και Εφορία μέσα από νόμιμες οδούς. «Για την εξόφληση των οφειλών πρέπει να δοθούν νόμιμες λύσεις», υπογράμμισε ο κ. Μιτζικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου