ΤΟΠΙΚΑ

Επικίνδυνος παιδικός σταθμός στον Αλμυρό

επικίνδυνος-παιδικός-σταθμός-στον-αλ-851206

Χωρίς τα στοιχειώδη μέσα ασφαλείας για τους μικρούς μαθητές αλλά και με πολλές παραλείψεις στην παρασκευή του φαγητού λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Αλμυρού. Τα παραπάνω και μια σειρά ακόμα ελλείψεων κατέγραψε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΜ, που προέβη σε επιτόπιο έλεγχο μετά από καταγγελίες γονέων και εργαζομένων. Ο σταθμός μάλιστα στερείται άδειας λειτουργίας.

Σε καθημερινή βάση από ό,τι φαίνεται «κινδυνεύουν» παιδιά και εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό Αλμυρού. Αν και στη Νομαρχία Μαγνησίας κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον παιδικό σταθμό Αλμυρού και τις επισημάνσεις που έγιναν από το κλιμάκιο που προέβη σε έλεγχο, οι αρμόδιοι λένε πως χρειάζεται να γίνουν πολλές εργασίες αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο της ΝΑΜ έκανε έλεγχο σε όλους τους χώρους του παιδικού σταθμού και σε πρώτη φάση έγινε προφορική σύσταση στους υπευθύνους για την επικρατούσα κατάσταση, αλλά και για μια σειρά εργασιών που πρέπει να γίνουν.

«Είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα. Πράγματι ο παιδικός σταθμός αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και μερικά από αυτά είναι σημαντικά, αλλά όλα θα λυθούν», αναφέρει ο αρμόδιος αντινομάρχης Νίκος Ντίτορας και προσθέτει πως «οι συστάσεις έγιναν, εστάλη και το σχετικό έγγραφο και θεωρώ πως όλα δρομολογούνται».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Νομαρχία Μαγνησίας έγιναν συστάσεις στη Διευθύντρια του παιδικού σταθμού. Αξίζει να αναφερθεί εδώ πως ο σταθμός λειτουργεί χωρίς τη σχετική άδεια.

«Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί παίρνουν άδεια λειτουργίας από τη διεύθυνση πρόνοιας, ενώ για τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς δεν υπάρχει παρόμοια διαδικασία», εξηγεί ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας της ΝΑΜ Δημήτρης Ζαρίφης.

Ωστόσο το μοναδικό πρόβλημα δεν είναι αυτό. «Πρέπει να γίνουν πολλές ενέργειες αποκατάστασης. Είναι μια 20σέλιδη αναφορά», λέει ο κ. Ζαρίφης.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως υφίστανται θέματα ασφαλείας στην
αυλή, στην παιδική χαρά, καθώς και στους διαδρόμους και τις αίθουσες του παιδικού σταθμού. Παράλληλα παραλείψεις σημειώθηκαν και στο φαγητό που δίνεται στα νήπια και συγκεκριμένα στην παρασκευή του φαγητού στην υπόγεια όμως κουζίνα του σταθμού.

«Εστάλη έγγραφο στην Διευθύντρια του παιδικού σταθμού και το ίδιο έχει παραλάβει ο δήμαρχος Αλμυρού, στο οποίο αναφέρονται όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού», αναφέρει ο κ. Ζαρίφης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «πρέπει σε διάρκεια 20 ημερών οι εργασίες να γίνουν. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω», ενώ σύμφωνα με το έγγραφο που εστάλη στη διεύθυνση του σταθμού άμεσες θα πρέπει να είναι οι εργασίες αποκατάστασης στην υπόγεια κουζίνα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα σταματήσει η παρασκευή φαγητού για τα νήπια.

Ερωτηθείς ο κ. Ζαρίφης για ποιο λόγο η Διεύθυνση Υγείας προέβη σε έλεγχο, τόνισε πως υπήρχαν καταγγελίες γονέων αλλά και εργαζομένων στο σταθμό για κτηριακές ελλείψεις.

Πάντως το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πριν τον έλεγχο της ΝΑΜ στον παιδικό σταθμό είχαν σημειωθεί δύο ατυχήματα σε εργαζόμενους στο σταθμό, με τον απολογισμό να είναι ένα σπασμένο πόδι της καθαρίστριας, καθώς πιάστηκε σε φρεάτιο ακαθάρτων λυμάτων που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ το ρεύμα χτύπησε τη μαγείρισσα από γυμνό καλώδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου