ΤΟΠΙΚΑ

Δίνουν και παίρνουν τα ονόματα ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

δίνουν-και-παίρνουν-τα-ονόματα-για-το-ν-391275

Σε αργία τίθεται ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Καντόλας. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξέδωσε τη διαπιστωτική πράξη με την οποία παύεται από τα καθήκοντά του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία κατηγορείται και για την οποία θα βρεθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας. Τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο θα αναπληρώσει ο μηχανικός Τάσος Καπουρνιώτης, ενώ τα ονόματα των υποψηφίων να αναλάβουν την αντιδημαρχία καθαριότητας, δίνουν και παίρνουν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρωτοκολλήθηκε χθες στο δημαρχείο Βόλου, η διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με την οποία τίθεται σε αργία ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Καντόλας.
Παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, κατηγορούμενος ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση εικονικών τιμολογίων που φέρονται να πληρώθηκαν το 2010, όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος Αισωνίας. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για αρχές Σεπτεμβρίου.

Την κενή θέση που αφήνει πίσω του στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καντόλας, θα καταλάβει ο μηχανικός Τάσος Καπουρνιώτης. Μάλιστα ο κ. Καπουρνιώτης πρόκειται να ορκιστεί ως νέος δημοτικός σύμβουλος την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στο γραφείο του γραφείο του Δημάρχου Βόλου.

Ο Τάσος Καπουρνιώτης θα αναπληρώσει την κενή θέση στο δημοτικό συμβούλιο

Δεν είναι όμως μόνο η θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Κενή είναι και η θέση της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, για την οποία το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί ονοματολογία.

Τρεις εμφανίζονται ως βασικοί διεκδικητές της θέσης: η κόρη του Δημήτρη Καντόλα, Βιολέτα, ο Αποστόλης Μαλαματίνης και ο Γιώργος Πράττος.

Τρία ονόματα φαίνεται να «παίζουν» για τη θέση στην αντιδημαρχία καθαριότητας: Βιολέτα Καντόλα, Γ. Πράττος, Απ. Μαλαματίνης.

Από το περιβάλλον πάντως του Δημάρχου, τονίζεται σε όλους τους τόνους ότι η επιλογή θα είναι αποκλειστικά του Αχιλλέα Μπέου και αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Αλλαγές από Σεπτέμβριο

Η αναγκαστική αλλαγή σκυτάλης στην αντιδημαρχία καθαριότητας δεν κλείνει το… σερί των αλλαγών που αναμένονται σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο Βόλου, από Σεπτέμβριο.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι «καυτός» μήνας για την ομάδα πλειοψηφίας με αντικαταστάσεις προσώπων.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ευρείες αλλαγές τόσο σε επίπεδο αντιδημάρχων όσο και σε επίπεδο Προέδρων νομικών προσώπων. Και πάλι η επιλογή των προσώπων που θα απομακρυνθούν και όσων θα αναλάβουν άλλα καθήκοντα θα κριθεί από το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου