ΤΟΠΙΚΑ

Καλοί Σαμαρίτες… συνεχίζουν να προσφέρουν ακούραστα

καλοί-σαμαρίτες-συνεχίζουν-να-προσφ-391894

Περισσότεροι από 14 τόνοι ρουχισμού, τροφίμων και φαρμάκων συνθέτουν τον ετήσιο απολογισμό δράσης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγχιάλου, που συνδράμει με ιδιαίτερη ευαισθησία όσους έχουν ανάγκη.

Με την συμπλήρωση ενός έτους, από τις τελευταίες εκλογές του Φιλοπρόοδου, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. διατυπώνουν δημόσια ευχαριστίες στους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου για την προσφορά και την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με στόχο τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη βοήθειας.

Στο πλαίσιο δράσης του δραστήριου συλλόγου καταγράφεται η συγκέντρωση ρουχισμού και φαρμάκων για τον δοκιμαζόμενο, από θεομηνία, λαό της Σερβίας.
Επίσης η συγκέντρωση ρουχισμού, παιχνιδιών, τροφίμων μακράς διαρκείας και χρημάτων για τη στήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σημαντική είναι παράλληλα η συνδρομή του ίδιου συλλόγου στην στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου που λειτουργεί με τη φροντίδα της επιτροπής αλληλεγγύης του Ιερού Ναού Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ν. Αγχιάλου. Η συγκινητική ευχαριστήρια επιστολή που έλαβαν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Ταβέλης και τα μέλη του ΔΣ, για την προσφορά διαφόρων ειδών στο κοινωνικό παντοπωλείο, μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Η σημαντική κοινωνική προσφορά και δράση του συλλόγου περικλείει μεταξύ άλλων βραδιά αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλους Συλλόγους, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων και χρημάτων για την ανακούφιση λιγότερο προνομιούχων μελών της τοπικής κοινωνίας.

Στο ευρύ πλαίσιο δράσης του «Φιλοπρόοδου» καταγράφεται παράλληλα η προσφορά χρηματικής βοήθειας και εθελοντικής εργασίας από μέλη του Συλλόγου, στα σχολεία όλων των βαθμίδων της Νέας Αγχιάλου, ο καθαρισμός της παραλίας, ο καθαρισμός και η συντήρηση των πάρκων, καθώς επίσης η συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, όπως Ζιαφέτι, Γιορτή κρασιού κλπ.

Το πεδίο του εθελοντισμού είναι ιδιαίτερα ευρύ και σημαντικό και περιλαμβάνει εθελοντική εργασία μελών στο Διάζωμα, ενημέρωση των δημοτών για την ανακύκλωση και τοποθέτηση ειδικών κάδων για περισυλλογή καπακιών, αλουμινίου, γυαλιού και χαρτιού. Εκδήλωση-ενημέρωση, φορέων και δημοτών, από ειδικούς, για το φαινόμενο του εκφοβισμού σε όλες του τις διαστάσεις και δενδροφύτευση σε αρκετά σημεία της περιοχής.

Η δημιουργία αθλητικών και καλλιτεχνικών τμημάτων: Μπάσκετ, βόλει, ποδόσφαιρο, τένις, ρυθμική, μπαλέτο, πιλάτες, παραδοσιακό χορευτικό (για μικρούς, εφήβους και μεγάλους), ζούμπα, ψηφιδωτό, ζωγραφική, ξυλογλυπτική, κοπτική – ραπτική, κεριών είδη δώρων, κόσμημα) συνθέτουν μια ακόμη πτυχή της σημαντικής προσφοράς του Συλλόγου. Όλα αυτά τα τμήματα λειτουργούν σε συνεργασία με το Δήμο και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για το Σύλλογο, που αναπτύσσει πολύ σημαντική πολιτιστική δράση, καταβάλλοντας προσπάθειες, για το κοινό καλό και συνεχίζοντας την πορεία που χάραξε, από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου