ΤΟΠΙΚΑ

Κατασκευάζουν αμφισβητίες της διαθήκης του

κατασκευάζουν-αμφισβητίες-της-διαθή-392008

Οργή για την προσβολή της μνήμης του Δημήτρη Αλεξόπουλου, προκαλούν σε φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα, τα σενάρια, που από κουτσομπολιά μορφοποιούνται σε… αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για όσα ακολούθησαν την αυτοκτονία του πρώην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Λίγες ημέρες μετά το 40ημερο μνημόσυνο που τελέστηκε με ευθύνη και διοργάνωση του κληρονόμου του πρώην Δημάρχου Αρτέμιδας, οι «γύπες» που είχαν ανακαλύψει ακόμη και εντολή εκταφής του αυτόχειρα, μετά από δήθεν προσφυγή συγγενικού του προσώπου στην Εισαγγελία προκειμένου να ταυτοποιηθεί η σορός, εντόπισαν, πάλι στο συγγενικό κύκλο του εκλιπόντος, αμφισβητίες της ιδιόχειρης διαθήκης του.

Ειδικότερα, με βάση τον ίδιο πυρήνα συγγενικών προσώπων που δήθεν είχαν εξετάσει την προοπτική της εκταφής για την ταυτοποίηση του νεκρού και καθώς η εκταφή ουδέποτε ζητήθηκε και ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, τα νέα σενάρια επικεντρώνονται στην αυθεντικότητα της διαθήκης από την οποία απουσιάζουν πρόσωπα του στενού συγγενικού περιβάλλοντος του Δημ. Αλεξόπουλου.

Ατομα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον πρώην Αντινομάρχη, επισημαίνουν πως ο Δημ. Αλεξόπουλος είχε συντάξει πριν από χρόνια ημισέλιδη χειρόγραφη διαθήκη, την οποία και είχε παραδώσει στον κληρονόμο του, στενό του φίλο, επιχειρηματία στην περιοχή.

Για τον κληρονόμο του, ο Δημ. Αλεξόπουλος αναφερόταν με τα κολακευτικότερα σχόλια, καθώς όπως έλεγε σε φιλικά του πρόσωπα, ο επιχειρηματίας τον είχε υποστηρίξει και οικονομικά σε δύσκολες περιόδους.
Συγκεκριμένα, σε παράγραφο της διαθήκης ανέφερε «Τα αφήνω σε αυτόν γιατί μου συμπαραστέκονταν διαχρονικά και σε όλα τα ζητήματα».

Ωστόσο, τα ίδια πρόσωπα, επισημαίνουν πως ο Δημ. Αλεξόπουλος, εκτός από τη μεγάλη υποχρέωση που ένιωθε για το φιλικό του πρόσωπο, το οποίο όρισε μοναδικό κληρονόμο των περιουσιακών στοιχείων του, το τελευταίο διάστημα το οποίο βίωνε μια βαθιά κατάθλιψη, είχε αναθερμάνει τις σχέσεις του με συγγενικό του πρόσωπο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το πρόσωπο αυτό μάλιστα είχε προσκληθεί από τον Δημ. Αλεξόπουλο να διαμένει μαζί του στο σπίτι του στα Κ. Λεχώνια, όπως κι έγινε, το τελευταίο διάστημα, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας του πρώην Αντινομάρχη, που διέμενε σε απομονωμένο σημείο του οικισμού.

«Μνημόνευε συνεχώς τη στήριξη που είχε από το συγγενικό του πρόσωπο και ένιωθε υποχρεωμένος, αλλά πιθανότατα στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν, το τελευταίο που θα σκεφτόταν ήταν να τροποποιήσει τη διαθήκη του πριν την αυτοκτονία του».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «ο Δημ. Αλεξόπουλος, είχε επίγνωση της κατάθλιψης που τον είχε κυριεύσει, όπως και το 2012, μετά την αυτοκτονία του αδελφού του. Γνώριζε πως το πρόβλημα είχε γονιδιακή βάση και ανησυχούσε όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για συγγενικό πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε ειδικό κέντρο στο εξωτερικό».

Το ίδιο πρόσωπο αναφέρει πως ο πρώην Αντινομάρχης φοβόταν πως η κατάσταση της κατάθλιψης που τον είχε κυριεύσει ήταν βαρύτερη και μη αναστρέψιμη και πως απέφευγε επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς, προτιμώντας να διαχειριστεί ο ίδιος το πρόβλημα παρά να καταφύγει σε κάποιο ειδικό κέντρο αντιμετώπισης της κατάθλιψης.

Η παρουσία του συγγενικού του προσώπου σε όροφο του σπιτιού του, φαίνεται πως ενίσχυσε τη θέλησή του να βάλει τέλος στη ζωή του και λίγες ημέρες πριν την αυτοκτονία του, επισκέφθηκε φίλο του καταστηματάρχη στο Μαλάκι, ζητώντας του να του δανείσει το κυνηγετικό όπλο, ώστε να ξεφορτωθεί κάποιες καρακάξες που δεν τον άφηναν να ησυχάσει.

«Στην κατάσταση που βρισκόταν τον τελευταίο καιρό, χωρίς να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, δεν είχε αναφερθεί ποτέ σε επικείμενη τροποποίηση της διαθήκης του», καταλήγει το ίδιο πρόσωπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου