ΤΟΠΙΚΑ

Αρένα το δημοτικό συμβούλιο

αρένα-το-δημοτικό-συμβούλιο-392045

Φωτιές άναψε ο Απ. Παπατόλιας, όταν έθεσε θέμα διεκδίκησης έργων από έναν «έκπτωτο Δήμαρχο»

Σε… αρένα μετατράπηκε χθες το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, όταν κατά τη συζήτηση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του Δήμου για την περίοδο 2015 – 2019, ο δημοτικός σύμβουλος, Απ. Παπατόλιας, έθεσε ζήτημα διεκδίκησης έργων προς όφελος της πόλης. «Ποιες είναι οι πολιτικές προϋποθέσεις εφαρμογής του σχεδίου; Και συγκεκριμένα: ποιος θα διεκδικήσει τα έργα; Ενας έκπτωτος Δήμαρχος;», είπε.

Η τοποθέτηση του κ. Παπατόλια ξεσήκωσε οργισμένες αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. «Δεν ντρέπεσαι. Σήκω φύγε», φώναζαν στελέχη της πλειοψηφίας, με τον κ. Παπατόλια να εμμένει στη θέση του και να κατηγορεί τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γ. Μουλά, ο οποίος του έκλεισε το μικρόφωνο, λέγοντας ότι: «συμπεριφέρεστε σαν κοινός τραμπούκος».

«Εκανες το σόου σου. Αντε φύγε τώρα. Καλές διακοπές», έλεγε η πλειοψηφία προς τον Απ. Παπατόλια.
«Αλλοι θα φύγουν. Και μάλιστα για μόνιμες διακοπές», απάντησε ο κ. Παπατόλιας, ο οποίος προκάλεσε να πάρουν διαπιστευτήρια από τον Αχιλλέα Μπέο για τις αντιδράσεις τους.

Προηγουμένως, αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Βόλου, μίλησε για μια «αφυδατωμένη γραφειοκρατική άσκηση επί χάρτου, χωρίς να προσδιορίζονται τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Υπάρχει ερασιτεχνισμός», είπε χαρακτηριστικά.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου Βόλου, συνάντησε αντιδράσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης.
«Γενικόλογο, χωρίς ιεράρχηση και σαφήνεια δράσεων», χαρακτήρισε το σχεδιασμό ο δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Γαργάλας.

Αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία που απεικονίζουν την πραγματική εικόνα του Δήμου, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων αδιανόητη την επαναφορά δημιουργία γηπέδου γκολφ με δεδομένη την αδυναμία κάλυψης των υδροδοτικών αναγκών της πόλης. Μίλησε για ανυπαρξία σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, του κυκλοφοριακού, ενώ χαρακτήρισε απίστευτη την αναφορά στην υποθαλάσσια σύνδεση της Αγριάς με τη Ν. Αγχίαλο (ολόκληρη η αναφορά των Δρόμων Συνεργασίας στο αυριανό φύλλο).

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, μίλησε για απουσία συνοχής, επικίνδυνη άγνοια σε θέματα ανάπτυξης του Δήμου, άτακτα συγκεντρωμένες προτάσεις με διάθεση μαξιμαλισμού και ασαφείς και ανεφάρμοστες δράσεις. «Δεν υπάρχει κανένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Απουσιάζουν τα μεγάλα έργα, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης, όπως η ηλεκτροκίνηση, η επέκταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης με το αεροδρόμιο και τη ΒΙ.ΠΕ., η ανάπτυξη του λιμανιού», πρόσθεσε η κ. Οικονόμου.

«Απουσιάζουν τα χρονοδιαγράμματα και οι πηγές χρηματοδότησης», είπε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός που επιπλέον σημείωσε ότι θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στα έργα αποχέτευσης. «Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν σύνδεση με το δίκτυο της αποχέτευσης», σημείωσε ο κ. Μιτζικός.

Για «αναμασήματα» μίλησε τέλος και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος, ο οποίος επικέντρωσε κυρίως στο έργο της υποθαλάσσιας σύνδεσης της Αγριάς με τη Ν. Αγχίαλο. «Εδώ δεν έχουμε περιφερειακό και ονειρευόμαστε υποβρύχια σύνδεση», είπε και έθιξε και το ζήτημα της λειψυδρίας, για το οποίο δεν προβλέπονται έργα αντιμετώπισής του.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου