ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτες συγκρούσεις μετά το βούλευμα

πρώτες-συγκρούσεις-μετά-το-βούλευμα-394383

Αχιλλέας Μπέος: «Ο Βόλος με επέλεξε Δήμαρχο έως το 2019» – Θα είναι στο τιμόνι ακόμη και παρασκηνιακά – Συνέντευξη τύπου μετά την παραλαβή του βουλεύματος

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα διοίκησης του Δήμου Βόλου έως και το 2019 οπότε και λήγει η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής, παρείχε προς τους πολίτες χθες με δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών, βάσει του οποίου παραπέμπεται μεταξύ 84 ακόμη ατόμων στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους αποκαλούμενους «στημένους αγώνες» του 2011. «Η πόλη επέλεξε έως το 2019 τον Αχιλλέα Μπέο για Δήμαρχο. Αυτός θα είναι, θα επιλέγει και θα καθοδηγεί», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας με νόημα ότι ακόμη δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την ίδια ώρα, με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», Μαργαρίτης Πατσιαντάς, έκανε λόγο σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις για μείζον πολιτικό πρόβλημα για την πόλη και εξέφρασε την άποψη ότι ίσως η επανάληψη των δημοτικών εκλογών να έδινε λύση στο αδιέξοδο.

Αμεση η απάντηση από το γραφείο τύπου του Δημάρχου, που σε ειρωνικό ύφος, του ζητά να προτείνει: «όχι επανάληψη εκλογών, αλλά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα επιβάλλει, σε αποθέωση της Δημοκρατίας, τον διορισμό ως Δημάρχου του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δηλαδή του ιδίου».

«Δεν είπα ακόμη την τελευταία λέξη»

«Κάποιοι εδώ στην πόλη νομίζουν ότι κάτι έγινε επειδή βγήκε το βούλευμα», αντέδρασε ο Αχιλλέας Μπέος, όταν χθες στον απόηχο της επίσκεψής του στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ρωτήθηκε για την παραπομπή του σε δίκη.

Οπως ανέφερε, θα περιμένει να παραλάβει επίσημα το βούλευμα, προκειμένου να διαβάσει για ποια αδικήματα κατηγορείται. Μετά το Δεκαπενταύγουστο και εφόσον έχει παραλάβει και έχει διαβάσει το βούλευμα, θα μιλήσει ανοιχτά και δημόσια σε συνέντευξη τύπου που πρόκειται να καλέσει. «Εχω υποχρέωση απέναντι στον κόσμο να κάνω δήλωση, αλλά να είναι δήλωση ουσίας. Αυτό προϋποθέτει να παραλάβω το βούλευμα και αφού το διαβάσω θα ενημερώσω τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα διοίκησης στο Δήμο Βόλου. «Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Τα ταμεία του Δήμου θα είναι κλειστά για τους ομίλους. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Οι πολίτες του Βόλου επιλέξανε νέα δημοτική αρχή έως το 2019 για να αλλάξει την πόλη. Σε αυτό το ρυθμό βαδίζουμε. Η νέα δημοτική αρχή θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ακόμη ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι θα είναι πίσω από το πρόσωπο που θα επιλεγεί για να εκτελεί χρέη Δημάρχου.

«Η πόλη θα συνεχίσει να υπάρχει. Επέλεξε έως το 2019 τον Αχιλλέα Μπέο. Αυτός θα είναι, θα επιλέγει θα καθοδηγεί τη δημοτική αρχή για να αλλάξει ο Βόλος. Να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό Βόλο, όχι το Βόλο του χρέους των 44 εκ. ευρώ που παραλάβαμε», κατέληξε.

Επαναληπτικές εκλογές

Η παραπομπή του Αχιλλέα Μπέου σε δίκη, αποτελεί για την πόλη και την κοινωνία μείζον πολιτικό θέμα, σύμφωνα με δηλώσεις στα ερτζιανά του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Ο κ. Πατσιαντάς εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι η πόλη θα περιέλθει σε αδιέξοδο. «Ισως έδινε διέξοδο στο πρόβλημα η επανάληψη των δημοτικών εκλογών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατσιαντάς, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το παραπάνω αποτελεί προσωπική του άποψη.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεδριάσει η δημοτική ομάδα για το θέμα, προκειμένου να εκφράσει την επίσημη θέση της.

Απευθείας διορισμός Δημάρχου

Η θέση του κ. Πατσιαντά, προκάλεσε την άμεση απάντηση του γραφείου τύπου του Δημάρχου Βόλου, που προτείνει όχι επανάληψη δημοτικών εκλογών αλλά… έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να διοριστεί ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Δήμαρχος.

«Ενδιαφέρουσα, και διασκεδαστική, πολιτικά και νομικά η άποψη του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, συνταξιούχου δικηγόρου, σύμφωνα με την οποία ενδεχόμενη επιβολή αργίας στο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επανάληψη των… εκλογών!!!

Θα του συστήναμε αφ’ ενός μεν να αναμένει την οριστική εξέλιξη της παραπομπής ή μη του κ. Μπέου, με την εξάντληση όλων των ενδίκων μέσων, και αφ’ ετέρου αν όλα εξελιχτούν σύμφωνα με τις ευχές του, τότε να προτείνει όχι επανάληψη εκλογών, αλλά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα επιβάλλει, σε αποθέωση της Δημοκρατίας, τον διορισμό ως Δημάρχου του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, δηλαδή του ιδίου!

Να μην δημιουργούμε νέα έξοδα στην εποχή του μνημονίου της κυβέρνησής του.

Δυστυχώς η σοβαρότητα δεν ήταν ποτέ το μεγάλο πλεονέκτημα του κ Πατσιαντά και της ομάδας του.

Τέλος, ομολογούμε ότι με συγκίνηση διαβάσαμε τη δημόσια ομολογία του– σε συνέντευξή του – ότι «όταν οι πολίτες ψήφισαν για δήμαρχο τον Αχ. Μπέο προσδοκούσαν στο πρόσωπό του» τέτοια αποδοχή, έστω και τώρα, δεν την περιμέναμε. Γι’ αυτό τον συμβουλεύουμε να κάνει κι εκείνος τα ίδιο, αν πραγματικά αγαπά το Βόλο».

«Ψηφίζεις Μπέο, βγαίνει Μουλάς»

Για πικρή δικαίωση των προβλέψεών του σε ό,τι αφορά την παραπομπή Αχ. Μπέου κάνει λόγο ο Απ. Παπατόλιας

Για πικρή δικαίωση των προβλέψεών του σε ό,τι αφορά την παραπομπή του Αχιλλέα Μπέου και το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί στο δημαρχιακό θώκο, κάνει λόγο, ο δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης», Αποστόλης Παπατόλιας.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Από το Μάιο του 2014 είχα επισημάνει ότι η κάλπη των δημοτικών εκλογών στο Βόλο έμοιαζε με το «καπέλο του ταχυδακτυλουργού», που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή και ακυρώνει τη βούληση των πολιτών. Εκτιμούσαμε τότε ότι η βέβαιη παραπομπή Μπέου για την υπόθεση των στημένων αγώνων θα επέσυρε και την έκπτωσή του από το δημαρχιακό αξίωμα, με αποτέλεσμα να ανατεθούν καθήκοντα δημάρχου σε πρόσωπο που δεν επέλεξαν ελεύθερα οι πολίτες του Βόλου. Αυτή την επιχείρηση εκλογικής εξαπάτησης την είχα καταγγείλει με κάθε τρόπο στη βολιώτικη κοινωνία, λανσάροντας το σλόγκαν «ψηφίζεις Μπέο, βγαίνει Μουλάς!». Δυστυχώς, τα επιχειρήματά μας δεν έπιασαν τότε τόπο στους πολίτες που γοητεύθηκαν από τη δημαγωγική ψευδολογία και τον νταιλίδικο λαϊκισμό του Μπέου. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, εν όψει της δημοσίευσης του παραπεμπτικού βουλεύματος και της βίαιης αποπομπής Μπέου από το δημαρχιακό θώκο, έρχεται η πικρή στιγμή της δικαίωσης των προβλέψεών μας… Κρίμα για τους πολίτες του Βόλου. Κρίμα για την πόλη μας με τη μεγάλη ιστορική και προοδευτική παράδοση, που διασύρεται στο πανελλήνιο. Ελπίζω τουλάχιστον να διαψευστώ για τις προβλέψεις μου σχετικά με Μουλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου