ΤΟΠΙΚΑ

To Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» για το ελαφρύ ατύχημα στη Χαλυβουργία

to-συνδικάτο-μετάλλου-μ-παπαρήγας-για-395292

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» για τον ελαφρύ τραυματισμό εργαζόμενου στη Χαλυβουργία, μεταξύ άλλων τονίζει:

«Παρά τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας για τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η ζωή των Χαλυβουργών είναι σαν τη ρώσικη ρουλέτα. Δεν ξέρουν αν θα φύγουν σώοι από τη δουλειά τους και αν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Και για αυτό το ατύχημα δεν φταίει ούτε η κακιά ώρα, ούτε τάχαμου τάχατες η απροσεξία του εργαζόμενου όπως πιθανόν να ειπωθεί. Για τους βιομήχανους τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σημαίνουν χρηματικό κόστος το οποίο μειώνει τη κερδοφορία τους.

Οι βιομήχανοι υπέρτατο Θεό τους έχουν το κέρδος και η ζωή των εργατών περνάει όχι μόνο σε δεύτερη μοίρα, αλλά πολλές φορές τους ακούμε να λένε “ε και τι έγινε, βαριά βιομηχανία είναι θα γίνουν και ατυχήματα”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ατύχημα αυτό έγινε μία μέρα μετά την καινούργια επιχειρησιακή σύμβαση η οποία παρατείνει τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων, για ακόμη 3 μήνες.

Ξεσαλωμένοι οι βιομήχανοι από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους των 2 προηγούμενων μνημονίων αλλά και αυτούς που είναι στα σκαριά με το 3ο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που προβλέπει και νέες αντιδραστικές μεταβολές στα εργασιακά μας δικαιώματα, δεν υπολογίζουν τίποτα.

Γι’ αυτό λοιπόν οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των εργατικών τους δικαιωμάτων αλλά και της ζωής τους στα δικά τους χέρια, ερχόμενοι σε σύγκρουση με την εργοδοσία και την κυβέρνηση τους, αλλά παράλληλα παραμερίζοντας συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες μέχρι σήμερα έχουν βάλει πλάτη στηρίζοντας τις αντεργατικές επιλογές κυβέρνησης εργοδοσίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου