ΤΟΠΙΚΑ

Οδύσσεια οδηγών κατά την επιστροφή από τις παραλίες του Πηλίου

οδύσσεια-οδηγών-κατά-την-επιστροφή-απ-396440

Εξήντα – δύο λεπτά χρειάστηκαν οδηγοί να διανύσουν την απόσταση από Ανω Λεχώνια έως Κόμβο Αστέρια Αγριάς

Σε Οδύσσεια εξελίσσεται κάθε Σαββατοκύριακο, ακόμη και καθημερινές όταν η αγορά είναι κλειστή τα απογεύματα, η επιστροφή λουόμενων από τις παραλίες του Πηλίου στο Βόλο. Ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται από το ύψος των Ανω Λεχωνίων έως και τον κόμβο στα Αστέρια Αγριάς, δοκιμάζοντας τα όρια της υπομονής των οδηγών. Μία διαδρομή που μπορεί κανείς να διανύσει σε δέκα λεπτά, χρειάζεται έως και μία ώρα, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι φωτεινοί σηματοδότες στον Κόμβο Αστέρια Αγριάς, όπου καταλήγει η σήραγγα της Γορίτσας για όσους κινούνται από τον Περιφερειακό, φαίνεται να έχουν επιδεινώσει το χρόνιο πρόβλημα της ταλαιπωρίας του… μπάνιου. Τετάρτη απόγευμα, οδηγός αγανακτισμένος επικοινώνησε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να καταγγείλει ότι χρειάστηκε ακριβώς 62 λεπτά για να διανύσει την απόσταση από Ανω Λεχώνια έως και τα Αστέρια. Δοκίμασε τις αντοχές του εναλλάσσοντας τις ταχύτητες μεταξύ πρώτης και δευτέρας και πηγαίνοντας σημειωτών. Αρκετές φορές έμεινε ακινητοποιημένος στην ουρά των αυτοκινήτων.

Το σκηνικό της ταλαιπωρίας στον παραλιακό οδικό άξονα του Πηλίου, επαναλαμβάνεται κυρίως κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Απόφαση του Δήμου Βόλου που ίσως να έδινε λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, εκκρεμεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σύμφωνα με αυτή, Κυριακές και Αργίες, η σήραγγα της Γορίτσας θα μονοδρομείται και η κίνηση θα γίνεται από Βόλο προς Πήλιο μόνο μέσω της παραλιακής και από Πήλιο προς Βόλο μέσω παραλιακής και σήραγγας, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαρκής ροή της κυκλοφορίας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, είναι έτοιμη να υπογράψει την απόφαση μόλις εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μέχρι τότε, το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Βόλου… δεινοπαθεί. Εν μέσω καλοκαιριού και αδειών του προσωπικού έχουν απομείνει μόλις τρεις τροχονόμοι, οι οποίοι επιφορτίζονται με το έργο ελέγχου της κυκλοφορίας στον παραλιακό άξονα του Πηλίου, στην Ιάσονος και Δημητριάδος ενώ είναι υπεύθυνοι και για τυχόν τροχαία ατυχήματα.

Το προσωπικό είναι λιγοστό για να δίνει το παρών στον Κόμβο στα Αστέρια. Η παρουσία της τροχαίας περιορίζεται σε λίγες ώρες, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τις δε νυχτερινές ώρες, η παρουσία τροχαίας στο συγκεκριμένο σημείο στον Κόμβο στα Αστέρια, συνιστά… επικίνδυνες αποστολές για τους τροχονόμους που βρίσκονται κατά μεσής του δρόμου, ρυθμίζοντας την κίνηση. Στη σημείο δεν υπάρχει φωτισμός και δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες κινδύνεψαν να παρασυρθούν από διερχόμενα αυτοκίνητα τροχονόμοι που ρύθμιζαν την κυκλοφορία. Αίτημα της Α.Δ.Μ. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να υπάρξει φωτισμός στο σημείο, δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου