ΤΟΠΙΚΑ

Πεσκέσι… τέσσερα αδέσποτα θα πάει ο Αχ. Μπέος στην Επίτροπο

πεσκέσι-τέσσερα-αδέσποτα-θα-πάει-ο-α-396796

Για να τα ταΐζει, επειδή δεν υπογράφει το ένταλμα για τις ζωοτροφές!

Τέσσερα αδέσποτα σκυλιά προτίθεται να δώσει -και μάλιστα ιδιοχείρως- δώρο στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Πρόκειται για μία μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην Επίτροπο που δεν υπογράφει το ένταλμα για την αγορά ζωοτροφών για τα αδέσποτα, την ίδια ώρα που τα αποθέματα εξαντλούνται.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρωτότυπο δώρο, ο κ. Μπέος, πρόκειται να παραδώσει στην Επίτροπο σε επίσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί. «Θα της κάνει δώρο τα αδέσποτα για να τα ταΐζει, από τη στιγμή που δεν υπογράφει το ένταλμα για τις ζωοτροφές», έλεγαν χθες συνεργάτες του δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπογραφή του εντάλματος «κόλλησε», επειδή εκκρεμεί ένσταση του δημοτικού συμβούλου των Δρόμων Συνεργασίας, Αλ. Δούρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως είναι γνωστό, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η προμήθεια ζωοτροφών για τη σίτιση περίπου 300 σκύλων με το ποσό των 30.000 ευρώ που αφορά το διάστημα έως και τέλος του 2015.

Οι ζωοτροφές θα χορηγηθούν στο καταφύγιο του Δήμου, στο οποίο φιλοξενούνται περίπου 50 σκύλοι, καθώς και για τη διατροφή περίπου 250 αδέσποτων ενήλικων σκύλων, για τα οποία σύμφωνα με το Νόμο είναι υπεύθυνος ο Δήμος. Οι ανάγκες υπολογίστηκαν σε 2.042 σακιά (περίπου 40.844 κιλά) κροκέτα συντήρησης για τα 50 ενήλικα σκυλιά του καταφυγίου και 250 αδέσποτα του Δήμου συνολικά έως 31/12/2015.

Οι ζωοτροφές θα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και θα παραδίδονται σε κλειστές συσκευασίες των 15 – 25kg, χωρίς υγρασία.

Η σύνθεση της ζωοτροφής θα πρέπει να είναι από κρέας και ζωικά παράγωγα, παράγωγα φυτικής προέλευσης, λίπη και έλαια, βιταμίνες και μέταλλα.

Η αναγραφόμενη κατά προτίμηση ημερομηνία λήξης των ζωοτροφών θα πρέπει να είναι μικρότερη των 6 μηνών από την ημερομηνία παράδοσης.

Ωστόσο, ο Δήμος Βόλου, προς το παρών βρίσκεται με τα χέρια δεμένα. Τα αποθέματα ζωοτροφών εξαντλούνται και όσο εκκρεμεί η ένταση δεν μπορεί να προχωρήσει σε προμήθεια.

Νέος διαγωνισμός εξαιτίας ΦΠΑ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας, πρόκειται μάλιστα να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την προμήθεια ζωοτροφών για τα αδέσποτα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσο Μπατζιάκα, ο νέος διαγωνισμός προκηρύσσεται λόγω… ΦΠΑ.

Ο ΦΠΑ στις ζωοτροφές αυξήθηκε από το 13% στο 23% και προκειμένου να μην υπερβεί το όριο των 30.000 ευρώ, ο Δήμος θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό με μικρότερο ποσό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου