ΤΟΠΙΚΑ

Απομακρύνονται από το Βόλο 100 εγκαταλελειμμένα οχήματα

απομακρύνονται-από-το-βόλο-100-εγκαταλελ-398770

Σε 20 ημέρες μπορούν να τα παίρνουν πίσω οι ιδιοκτήτες, αφού πληρώσουν 100 ευρώ

Στην περισυλλογή 100 περίπου εγκαταλελειμμένων οχημάτων που έχουν καταγραφτεί σε δρόμους του Βόλου και αποτελούν εστίες ρύπανσης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία, προχωρά ο Δήμος, προκειμένου στη συνέχεια να τα εκποιήσει.

Για το σκοπό αυτό πρόκειται να γίνει πλειοδοτικός διαγωνισμός, ο οποίος εγκρίθηκε χθες από την οικονομική επιτροπή του Δήμου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα που καταγράφτηκαν θα περισυλλεγούν από τα σημεία που βρίσκονται και θα παραδοθούν σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλους Ζωής.

Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού, τα οχήματα προορίζονται για περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής ΟΤΚΖ, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος και δεν έχει εντοπιστεί ο κάτοχός τους. Ο ανάδοχος θα περισυλλέγει τα οχήματα μετά από υπόδειξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με δικά του μέσα και θα τα φυλάσσει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για τουλάχιστον 20 ημέρες. Για κάθε τέτοιο όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο το ποσό των 40 ευρώ τουλάχιστον. Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραλάβει από την πόλη και να τα φυλάξει σε δικό του χώρο, τότε τη διαδικασία της μεταφοράς και της φύλαξης αναλαμβάνει ο Δήμος. Στην περίπτωση αυτή ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο το ποσό των 80 ευρώ τουλάχιστον.

Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα, ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα, αφού καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για τα έξοδα μεταφοράς και φύλαξης και αφού υποβάλλει ακριβές αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης προς την αντίστοιχη ΔΟΥ περί του χώρου όπου θα τοποθετηθεί το όχημα που δεν διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση τμημάτων οχημάτων, μηχανημάτων, φορτηγών και δικύκλων, η ελάχιστη τιμή ορίζεται στα 0,16 ευρώ/κιλό τουλάχιστον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου