ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση και αποχώρηση της μειοψηφίας από το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου

ενταση-και-αποχώρηση-της-μειοψηφίας-α-398837

Με αιχμές για έλλειμμα καθαριότητας

Το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας όλων των δημοτικών ενοτήτων που συγκροτούν το Δήμο Νοτίου Πηλίου βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης που είχαν χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου. Το θέμα μάλιστα προκάλεσε ένταση, με αποτέλεσμα η μείζονα μειοψηφία με επικεφαλής τον κ. Άγγελο Λεμονή να αποχωρήσει, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία ότι προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση ενώ οι δημότες διαμαρτύρονται και οι επισκέπτες της περιοχής επίσης εκφράζουν παράπονα για το έλλειμμα καθαριότητας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Α. Λεμονής υποστήριξε ότι το πρόγραμμα αποκομιδής του Δήμου έχει αποτύχει και ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και που προκαλούν δυσλειτουργίες. Ο ίδιος ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή του Τρικερίου, όπου όπως κατήγγειλε το απορριμματοφόρο που κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων δεν είναι καλά συντηρημένο, έχει υποστεί πολλές φθορές με αποτέλεσμα να μην γίνεται καν στραγγισμός των σκουπιδιών με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία καθώς τα αυτοκίνητα αυτά διέρχονται όλους τους δρόμους της περιοχής, μεταφέροντας άσχημες οσμές.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε, ειδικά το Σαββατοκύριακο που η τουριστική κίνηση σε όλο το Νότιο Πήλιο είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω καλοκαιριού, η αποκομιδή δεν είναι η ενδεδειγμένη με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν και η αισθητική εικόνα να είναι απογοητευτική.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φουρτούνας, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ε. Νασιόπουλος υπεραμύνθηκαν των παρεχόμενων υπηρεσιών στην καθαριότητα, τονίζοντας ότι γίνεται ότι καλύτερο, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πολύ έμψυχο δυναμικό, αλλά και ο στόλος των απορριμματοφόρων που θα μπορούσε να καλύψει εξ ολοκλήρου όλες τις ανάγκες και απέδωσαν την κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση εξάλλου συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την έκθεση για τα στοιχεία του προϋπολογισμού, αλλά και ζητήματα των δημοτικών ενοτήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου