Κρέας με έκπτωση για τους ανέργους της Μαγνησίας

Τελευταία ενημέρωση: 2009-10-23, 00:00:00

Σε μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία παράλληλα έχει και έναν έντονο σημειολογικό χαρακτήρα που εκπέμπει μηνύματα αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία, προχώρησαν το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρεοπωλών και της Ένωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.
Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, από 1η Νοεμβρίου και για όλο το μήνα περισσότερα από 80 κρεοπωλεία στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, τρία στην Αγριά και έξι στον Αλμυρό, θα προσφέρουν έκπτωση της τάξεως του 10% σε όλους τους ανέργους της Μαγνησίας για όλα τα προσφερόμενα είδη από τα καταστήματά τους. Επειδή τα στοιχεία όσων είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού είναι προσωπικά δεδομένα και δεν χορηγούνται σε κανένα φορέα, το τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ με επιστολή του θα κοινοποιήσει την πρωτοβουλία στους δικαιούχους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα προσέρχονται στο Επιμελητήριο, από το οποίο και θα παραλαμβάνουν τρία εκπτωτικά κουπόνια, το καθένα από τα οποία αντιστοιχούν σε αγορές που θα γίνουν στο πρώτο, στο δεύτερο και στο τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Σπηλιόπουλος, άφησε να εννοηθεί ότι το Επιμελητήριο είναι σε συνεργασία και με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, προκειμένου ανάλογες πρωτοβουλίες να πάρουν ένα πιο γενικευμένο χαρακτήρα και για περισσότερα προϊόντα που έχει ανάγκη ένα νοικοκυριό που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, προσεγγίζοντας την πρωτοβουλία στην πραγματική της διάσταση, ήταν σαφής ως προς τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα: «Το όφελος για τους άνεργους συμπολίτες μας από την πρωτοβουλία μας δεν θα είναι εντυπωσιακό. Θα είναι όμως σημαντικό. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κάθε οικονομική ελάφρυνση είναι σημαντική για όλα τα νοικοκυριά, πολύ περισσότερο γι΄ αυτά που στερούνται το καθημερινό μεροκάματο». Συνεχίζοντας ο κ. Σπηλιόπουλος σημείωσε ότι η πρωτοβουλία του Συλλόγου Κρεοπωλών δείχνει «την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νομού μας τα κοινωνικά προβλήματα, αφετέρου, όπως πρόσθεσε, καταδεικνύει την αμφίδρομη σχέση υποστήριξης που αναπτύσσεται μεταξύ καταναλωτών και τοπικής αγοράς», για να καταλήξει επαναλαμβάνοντας τον έντονο συμβολισμό της πρωτοβουλίας: «Οι καταναλωτές, σημείωσε, στηρίζουν την τοπική αγορά και η τοπική αγορά στηρίζει τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Το μήνυμα της αλληλεγγύης, πρόσθεσε, οφείλουμε να το αναδείξουμε, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο οδηγό για τον καθένα μας αλλά και για τον τόπο μας».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Νομού Μαγνησίας Πέτρος Μουστάκας, που ήταν επίσης παρών στη χθεσινή συνέντευξη, διευκρίνισε ότι η έκπτωση αφορά σε όλα τα προσφερόμενα είδη από τα κρεοπωλεία, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο όπως το μέτρο πάρει ένα πιο μόνιμο χαρακτήρα και αφού πρώτα παρέλθει η πιεστική για τα μέλη μας περίοδος του Δεκεμβρίου, με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
5
=