ΤΟΠΙΚΑ

Delete στα χρέη των κατόχων καρτών σίτισης πατά η Πειραιώς

delete-στα-χρέη-των-κατόχων-καρτών-σίτισης-π-404953

Χρέη ύψους έως 20.000 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν οι 2.842 δικαιούχοι παροχών του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στο δήμο Βόλου στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αντιλαμβανόμενη την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στους δανειολήπτες, η Πειραιώς πήρε την πρωτοβουλία και δείχνει ανθρώπινο πρόσωπο, σβήνοντας τις οφειλές για τους συναλλασσόμενούς της, που αποδεδειγμένα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης έχουν τη δυνατότητα να βάλουν τέλος στο μαρτύριο των οφειλών που έχουν στην Τράπεζα Πειραιώς εφόσον εγκρίθηκαν από το υπουργείο για να επωφεληθούν τις παροχές του προγράμματος.

Με την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα, οι συγκεκριμένοι οφειλέτες μπορούν να απευθυνθούν στα τοπικά υποκαταστήματα και στην πιο δύσκολη έως σήμερα χρονική στιγμή της οικονομικής κρίσης να αιτηθούν διαγραφή των χρεών τους και το αίτημά τους θα γίνει δεκτό.

Οι αιτούντες απαιτείται να προσκομίσουν στα υποκαταστήματα το εκκαθαριστικό της Εφορίας και τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ).

Αν στο δάνειο ενέχονται περισσότεροι από ένας καταναλωτές, τότε πρέπει να προσκομιστούν τα αντίστοιχα έγγραφα για όλους τους ενεχόμενους στη σύμβαση, οι οποίοι επίσης θα πρέπει να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή οι ενταχθέντες στο πρόγραμμα άρχισαν να παραλαμβάνουν τις κάρτες σίτισης από τα ΚΕΠ και να χαμογελούν. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε καταστήματα τροφίμων που διαθέτουν POS (μηχανήματα ανάγνωσης τραπεζικών καρτών).

Η Κάρτα Αλληλεγγύης δεν μπορεί χρησιμοποιηθεί για αγορές με άτοκες δόσεις ή στο διαδίκτυο για ηλεκτρονικές αγορές. Επίσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών και το ποσό με το οποίο είναι πιστωμένη δεν μπορεί να εισπραχθεί σε μετρητά.

Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση συναλλαγών με την κάρτα είναι να υπάρχει επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος επιδοτούνται και για το ενοίκιο, αλλά και για το ρεύμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου