ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός στο τέλος έριξε στο καναβάτσο τη Σταντάρ Λιέγης

ο-ολυμπιακός-στο-τέλος-έριξε-στο-καναβ-851206

Με γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη στο 92’ ο Ολυμπιακός πήρε νίκη-μισή πρόκριση 2-1 τη Σταντάρ Λιέγης στο «Καραϊσκάκη» για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Στη 2η θέση του ομίλου με 6 β. οι ερυθρόλευκοι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά γύρισαν το ματς. Ο Μήτρογλου το γκολ της ισοφάρισης!
Ο Ολυμπιακός απέδειξε σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ότι ακόμη και αν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, προσπαθεί και έχει τα ψυχικά αποθέματα να το πάρει. Όπως στο ματς κόντρα στη Σταντάρ, χωρίς να πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση έκαμψε την αντίσταση της αντιπάλου και πήρε τους τρεις βαθμούς. Ένας θρίαμβος, που εκτός απροόπτου «εξασφαλίζει» τη συμμετοχή του Europa League και θέτει γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Αλκμααρ και Άρσεναλ τελείωσαν το παιχνίδι 1-1…
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες πέτυχαν αυτό ακριβώς που δικαιούνταν. Με το κακό πρόσωπο που παρουσίασαν οι άμυνες, τουλάχιστον ένα γκολ έπρεπε να το βάλουν. Ενδεχομένως του Ολυμπιακού να… χώραγε ακόμη ένα, απλά και μόνο επειδή οι Βέλγοι βγήκαν «φάτσα» σε καλύτερες θέσεις. Ο Ραούλ Μπράβο ήταν μετά από καιρό κακός για τους «ερυθρόλευκους» και προβληματίστηκε πολύ με τον Ντε Καμάργκο και τον Γιοβάνοβιτς, που συχνά άλλαζε θέση.
Επιθετικά οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να εκμεταλλεύτηκαν τους χώρους που τους έδωσε ο αντίπαλος, όμως στην τελική προσπάθεια κάτι πήγαινε στραβά… Όσα κενά και να διαπιστώθηκαν στα μετόπισθεν της Σταντάρ, ο Ολυμπιακός σπάνια πατούσε περιοχή και προτιμούσε τα μακρινά σουτ ή τις σέντρες από τα άκρα. Από μακρινή απόσταση προέκυψε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού μέχρι εκείνη την ώρα, όταν ο εξαιρετικός Λουτσιάνο Γκαλέτι σημάδεψε στο δοκάρι 24’. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε καλύτερες θέσεις για γκολ και το κατάφεραν στο 37’ με τον Ντε Καμάργκο. Από κει και πέρα, οι παίκτες του Ζίκο ανοίχτηκαν και με πίεση διαρκείας έφεραν το ματς στα ίσα δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45’ με τον Μήτρογλου…
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε «μουδιασμένα» για τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα λεπτά έδωσε πολύ χώρο στους Βέλγους και εκείνοι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφτασαν μια «ανάσα» από 2-1, αλλά ο… κεραυνός του χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη (68’). Σταδιακά, όμως, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν το ρυθμό τους και γρήγορα έγιναν πάλι τα αφεντικά της αναμέτρησης. Τίποτα δεν τους πήγαινε καλά στο παιχνίδι, μια και ορισμένες αξιόλογες προσπάθειες των Γκαλέτι και Ντουντού (σ.σ. σημείωσε και γκολ το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως φάουλ) δεν έμπαιναν με κανέναν τρόπο! Φάσεις από αυτές που χαρακτηρίζονται… άχαστες έβγαιναν έξω! Τελικά, το πολυπόθητο τέρμα, που δικαιούνταν στον Ολυμπιακό ήρθε στα τελευταία λεπτά με τη «χρυσή» κεφαλιά του Ιεροκλή Στολτίδη. Ολυμπιακός- Σταντάρ 2-1!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου