ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΗ χρέωσε το Δήμο Κάρλας 200 χιλιάδες ευρώ!

η-δεη-χρέωσε-το-δήμο-κάρλας-200-χιλιάδες-ε-851206

Το πρόβλημα προκύπτει από λάθος της ΔΕΗ στο συντελεστή. Ειδικότερα το δημοτικό συμβούλιο Κάρλας με απόφασή του το 2007 προχώρησε σε αναπροσαρμογή των τελών κατά 10%, την οποία όμως η ΔΕΗ όχι μόνο δεν συμπεριέλαβε στους λογαριασμούς, αλλά προχώρησε σε μείωση κατά 50%.

Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση, τα εν λόγω τιμολόγια που προκαλούν το φέσι ύψους 200.000 ευρώ στο δήμο ίσχυαν με αυτό το συντελεστή περισσότερο από ένα χρόνο.

Τα χρήματα πρέπει να αποπληρωθούν σε διάστημα 16 μηνών και, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπαδήμας, «αν και ο δήμος πραγματοποιούσε συνεχείς οχλήσεις προς τη ΔΕΗ, η υπηρεσία δεν προχώρησε στη διόρθωση, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση» και πρόσθεσε πως τα χρήματα θα δοθούν αναδρομικά από τους δημότες μέσα στο διάστημα αποπληρωμής.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικόλαος Αντωνάκης κάνει λόγο για αβλεψία της ΔΕΗ, όμως επιρρίπτει ευθύνες και στο δήμο.

Στην ίδια συνεδρίαση το Σώμα απασχόλησε η κατάργηση και συγχώνευση Δημοτικών Οργανισμών. Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει μελετητή, ώστε να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και να καταλήξει στην πρόταση που θα καλύπτει τις δραστηριότητες και τις ανάγκες του Δήμου, με απώτερο σκοπό την αρτιότερη λειτουργία αλλά και την εξυγίανσή τους.

Εν τω μεταξύ εν μέσω ενστάσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης εγκρίθηκε η πρόσληψη 20 υπαλλήλων με το πρόγραμμα της μερικής απασχόλησης που αφορά στους ανέργους άνω των 40 ετών. Θα προσληφθούν έξι εργάτες καθαριότητας και πρασίνου, επτά διοικητικοί υπάλληλοι, ένας κλητήρας, ένας φυσιοθεραπευτής, τρεις νοσηλεύτριες, ένας μάγειρας και ένας οδηγός.

Τέλος μετά από αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικόλαου Αντωνάκη για μεγαλύτερη αντιπροσώπευση του δήμου Κάρλας στο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείριση Κάρλας ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδήμας ενημέρωσε το Σώμα πως το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ πρόκειται να επισκεφθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Κάρλας, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο να αλλάξει η Υπουργική Απόφαση που ορίζει τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας.

Άλλωστε, όπως εξήγησε ο ίδιος, «η Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας όριζε και τα μέλη της Επιτροπής και τους ρόλους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου