ΤΟΠΙΚΑ

Πλωτές πολιτείες στο λιμάνι του Βόλου

πλωτές-πολιτείες-στο-λιμάνι-του-βόλου-407138

Περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στην πόλη και τη γύρω περιοχή

Πολυάριθμοι τουρίστες, από κάθε γωνιά της γης επισκέφτηκαν χθες το Βόλο και την περιοχή μας, ταξιδεύοντας με τα δύο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια, Silver Spirit και Azamara που έδεσαν σχεδόν παράλληλα στο λιμάνι του Βόλου, προερχόμενα από διαφορετικούς προορισμούς. Η παρουσία των 1.117 επισκεπτών των δύο πολυτελέστατων κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας, πολλοί από τους οποίους επέλεξαν να περιηγηθούν στην τοπική αγορά, αποτέλεσε τονωτική ένεση για εμπορικά καταστήματα αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Φωτό: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Το κρουαζιερόπλοιο Silver Spirit, μήκους 171 μέτρων φέρει σημαία Μπαχάμες και παρέμεινε μέχρι τις 6 το απόγευμα στο Βόλο, προερχόμενο από τη Σαντορίνη, έχοντας ως επόμενο σταθμό τη Μύκονο. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 372 άτομα πλήρωμα και 411 επιβάτες από διάφορες χώρες του κόσμου. Ενδεικτικά καταγράφονται 84 Αγγλοι, 75 Αμερικάνοι, 54 Γερμανοί, 52 Αυστραλοί και δεκάδες ακόμη τουρίστες, διαφορετικών εθνικοτήτων. Το κυκλικό ταξίδι που ακολουθεί έχει ως αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και διαδοχικούς σταθμούς την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τη Μύκονο, το Κουσάνταση, τη Μυτιλήνη και την Κωνσταντινούπολη.

Στελέχη του Info Center του Δήμου Βόλου ενημέρωσαν τους επιβάτες που παρέμειναν στην περιοχή μας, για τις πολιτιστικές διαδρομές, τα κοσμηματοπωλεία και τα αξιοθέατα της πόλης, πριν από την αποβίβασή τους, ενώ αρκετοί επέλεξαν να επισκεφθούν τα Μετέωρα. Παράλληλα επιβάτες του ίδιου κρουαζιερόπλοιου εξέφρασαν την επιθυμία να νοικιάσουν σκάφος προκειμένου να πραγματοποιήσουν μίνι κρουαζιέρα στον Παγασητικό στη διάρκεια της ολιγόωρης διαμονής τους, ενώ παράλληλα αρκετοί ζήτησαν πληροφορίες για τις γύρω ακτές. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν από στελέχη του Δήμου Βόλου για το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, τα Μουσεία της ευρύτερης περιοχής και του Πηλίου και τους χώρους πολιτισμού.

Το κρουαζιερόπλοιο Azamara, αντίστοιχα, μήκους 180 μέτρων, το οποίο φέρει σημαία Μάλτας, μεταφέρει 696 επιβάτες και διαθέτει 402 άτομα πλήρωμα, ακολουθώντας το κυκλικό ταξίδι Κωνσταντινούπολη, Τσανάκαλε, Βόλος, Σκιάθος, Εφεσος, Μπόντρουμ, Σαντορίνη, Μύκονος, Υδρα και Πειραιάς.

Στη λίστα των επιβατών καταγράφονται 259 Αμερικάνοι, 245 Αγγλοι, 52 Αυστραλοί, 34 Καναδοί, 19 Μεξικάνοι, 12 Αργεντινοί, 11 Νεοζηλανδοί, και πολλές ακόμη εθνικότητες.

Κατά την έξοδο από το κρουαζιερόπλοιο, διανεμήθηκε στους επιβάτες ενημερωτικός χάρτης της περιοχής μας, από στελέχη του Δήμου Βόλου, προκειμένου να προσεγγίσουν με ευκολία τα σημεία της επιλογής τους, καθώς επίσης και ενημερωτικό υλικό για τις επιχειρήσεις που υιοθετούν ειδικές τιμές για τους επιβάτες κρουαζιέρας.

Οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας θα διαρκέσουν έως το τέλος της χρονιάς, ενώ όπως εκτιμάται το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι θετικό προκειμένου να εδραιωθεί και να συνεχιστεί ο τουρισμός κρουαζιέρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στην περιοχή μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου