ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός με Σταντάρ για πρόκριση

ο-ολυμπιακός-με-σταντάρ-για-πρόκριση-851206

Μετά από τρεις εβδομάδες, το Champions League επιστρέφει στις… ζωές μας.
Το ενδιαφέρον βασικά στρέφεται στο ματς του Ολυμπιακου (21:45, Mega) με τη Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη που θα τους κάνει αυτόματα φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου τους. Την αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης απαρτίζουν οι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλέτι, Όσκαρ, Λεντέσμα, Μαρέσκα, Στολτίδης, Ζαΐρί και Μήτρογλου.

Το μενού της σημερινής Τρίτης είναι χορταστικό, καθώς πέραν του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Λίβερπουλ-Λιόν, Ίντερ-Ντιναμό Κιέβου, Στουτγκάρδη-Σεβίλλη και Άλμααρ-Άρσεναλ ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα.

Στον 5ο Όμιλο σπουδαίο ματς διεξάγεται στο «Άνφιλντ» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Λιόν, που αναμετρώνται για πρώτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης. Οι «κόκκινοι» έχουν ανάγκη τη νίκη, αφού η ήττα στη Φλωρεντία τούς έβαλε σε περιπέτειες. Ο Ράφα Μπενίτεθ είδε την ομάδα του να χάνει με 1-0 από τη Σάντερλαντ το Σάββατο και να μένει επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή στην Premiership. Οι Τζέραρντ και Τόρες απουσίαζαν από το παιχνίδι αυτό λόγω τραυματισμού και ο δεύτερος θα χάσει και το ματς της Τρίτης, σε αντίθεση με τον πρώτο του επανακάμπτει. Αντίθετα, εκτός μάχης είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος.
Στο άλλο ματς της ημέρας, η Φιορεντίνα δοκιμάζεται στην Ουγγαρία απέναντι στην Ντεμπρετσένι.

Στον 6ο Όμιλο η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Ρούμπιν Καζάν στο «Καμπ Νου» με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά την πρώτη απώλεια που είχε στο φετινό πρωτάθλημα μένοντας στο 0-0 απέναντι στη Βαλένθια στο «Μεστάγια». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ανρί, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Για τους πρωταθλητές Ρωσίας, που προέρχονται από νίκη επί της Κίμκι με 2-1 και παραμένουν πρωτοπόροι στο εγχώριο πρωτάθλημα, ο Νοτιοαφρικανός μέσος Σιμπάγια είναι τιμωρημένος.
Η Ίντερ αναζητεί την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση μετά από δύο ισοπαλίες. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που είδε την ομάδα του να σαρώνει το Σάββατο τη Τζένοα με 5-0, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μότα, ενώ θα περιμένει ως την τελευταία στιγμή τους Ετό και Μιλίτο. Στον αντίποδα κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Αντρέι Σεφτσένκο που επιστρέφει στο γήπεδο όπου έζησε μεγάλες στιγμές, αλλά με τη φανέλα της Μίλαν.

Στον 7ο Όμιλο η προβληματική Στουτγκάρδη υποδέχεται την πρωτοπόρο Σεβίλλη. Η ομάδα του Μάρκους Μπάμπελ έχασε με 2-1 από τη Σάλκε στην έδρα της και παραπαίει στο πρωτάθλημα. Ο Λάνιγκ θα απουσιάσει από το ματς της Τρίτης, αλλά έχει πλέον επανέλθει ο Χλεμπ. Για τους Σεβιγιάνους, που μετρούν δύο νίκες στη διοργάνωση αλλά το Σάββατο έχασαν με 1-0 από τη Λα Κορούνια για την Primera Division, θα λείψουν οι τραυματίες Ρενάτο, Κόνκο και Παλόπ. Τη θέση του τελευταίου κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Χάβι Βάρας. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί ένα χρόνο πριν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, με τους Ανδαλουσιανούς να νικούν 2-0.

Η Ρέιντζερς, που επέστρεψε στην κορυφή του σκωτσέζικου πρωταθλήματος, υποδέχεται στη Γλασκώβη την Ουνιρέα με τον Μπουγκέρα να υπολογίζεται από τον Γουόλτερ Σμιθ μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για την καθυστερημένη επιστροφή του από τις διεθνείς υποχρεώσεις της Αλγερίας. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πέδρο Μέντες.

Στον 8ο Όμιλο στη… σκιά του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Άλκμααρ υποδέχεται την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες», που μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στη διοργάνωση και προέρχονται από το 3-1 επί της Μπέρμιγχαμ, έχουν αρκετές ελλείψεις. Οι Νασρί, Μπέντνερ, Γουόλκοτ, Ροσίτσκι, Εντουάρντο, Τζουρού, Ντενίλσον, Φαμπιάνσκι είναι εκτός μάχης, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κλισί, αλλά επανέρχεται ο Αλμούνια. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα αναζητήσουν την πρώτη τους νίκη στο θεσμό.

*Ο Βέλγος Φρανκ Ντε Μπλέκερε θα διευθύνει την αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης-Μίλαν, που θα γίνει την Τετάρτη για το Champions League. Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ θα διαιτητεύσει τον αγώνα Πόρτο-ΑΠΟΕΛ, ενώ ο συμπατριώτης του Φλόριαν Μάιερ το ματς Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου