ΤΟΠΙΚΑ

Ιατρική περίθαλψη για απόρους

ιατρική-περίθαλψη-για-απόρους-407203

Πρόταση για δημιουργία δικτύου γιατρών σε συνεργασία με τους ναούς της Μαγνησίας

Η πρόταση δημιουργίας δικτύου γιατρών συνεργαζόμενων με τους ναούς της Μαγνησίας, διατυπώνεται για πρώτη φορά, με στόχο την κάλυψη των πολλών αιτημάτων που δέχονται οι κληρικοί και οι υπεύθυνοι των φιλόπτωχων ταμείων. Η σκέψη ανήκει στον π. Στέργιο Τζήμκα, προϊστάμενο του ενοριακού ναού Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, με γνώμονα τα δεκάδες αγωνιώδη αιτήματα που διατυπώνονται από αρκετούς.

Οπως αναφέρει ο π. Στέργιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «τα αιτήματα του κόσμου για χρήματα συνεχίζονται, παράλληλα με την ανάγκη για τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη και φάρμακα. Εχουμε αρκετές περιπτώσεις σε εβδομαδιαία βάση και στόχος μας είναι να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι. Γι’ αυτό το λόγο σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από γιατρούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζουν τους ασθενείς με πολύ χαμηλό αντίτιμο ή να παρέχουν μια γνωμάτευση, προκειμένου να είναι σε θέση οι ναοί, εφόσον παρίσταται ανάγκη, να καλύπτουν τα επείγοντα αιτήματα». Η φιλοσοφία του π. Στέργιου εστιάζεται στη φράση «είναι σημαντικό να βοηθηθούν οι αναξιοπαθούντες που απευθύνονται στους ιερείς, ζητώντας χρήματα για να επισκεφθούν το γιατρό ή να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους».

Τα συγκεκριμένα αιτήματα διατυπώνονται σε όλους σχεδόν τους ενοριακούς ναούς, με τους ιερείς να καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να δοθεί χέρι βοήθειας, όπου απαιτείται, στο βαθμό πάντα του δυνατού.

Με δεδομένη την ευαισθησία που διακρίνει τα μέλη του ιατρικού κόσμου και την διαρκή διάθεση προσφοράς που τους χαρακτηρίζει, ο π. Στέργιος ευελπιστεί ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στη συγκεκριμένη σκέψη και πρωτοβουλία. Οπως επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος «είναι φύση αδύνατο να καλύψουμε το κόστος της ιατρικής εξέτασης στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και γι’ αυτό το λόγο διατυπώνεται η συγκεκριμένη πρόταση». Παράλληλα ο π. Στέργιος τονίζει ότι «εάν υπήρχε αυτό το δίκτυο με τους γιατρούς, για μια απλή εξέταση, για μια απλή γνωμάτευση, θα ήταν λυτρωτικό για όλους».

Την ίδια στιγμή οι υπεύθυνοι των φιλόπτωχων ταμείων καλούνται να αντιμετωπίσουν δεκάδες επείγουσες περιπτώσεις, ανθρώπων μεγάλης ηλικίας αλλά και νεότερων, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τη συμμετοχή για τα φάρμακά τους, ζητώντας κατ’ ανάγκη τη βοήθεια της Εκκλησίας. Οι καθημερινές ανάγκες που αυξάνονται, ήταν ο βασικός λόγος που ώθησε τον π. Στέργιο στη διατύπωση της συγκεκριμένης πρότασης, με την ελπίδα της υλοποίησης του στόχου.

Τα αιτήματα για βοήθεια πληθαίνουν διαρκώς και όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο προϊστάμενος του ναού Πέτρου και Παύλου «αυτή τη στιγμή χτυπούν την πόρτα μας άνθρωποι που ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα επιβίωσης. Θα περάσει αρκετός καιρός έως ότου απευθυνθούν σ’ εμάς άνθρωποι που μέχρι πρότινος είχαν οικονομική άνεση, διότι πολλοί διστάζουν. Κάνουμε πραγματικά ό,τι μπορούμε με πολύ πόνο και με καρτερικότητα αναμένουμε τους ανθρώπους, για να τους βοηθήσουμε».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου