ΤΟΠΙΚΑ

Νοσοκομείο Βόλου: Ζητούν από ασθενείς να φέρουν σεντόνια

νοσοκομείο-βόλου-ζητούν-από-ασθενείς-407616

Καταγγελία πολίτη για το Νοσοκομείο – Διαψεύδει η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου

Φωτιές… άναψε ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Γιάννης Λαΐνας, για ελλείψεις σεντονιών, μαξιλαριών, γαζών και χαρτιού υγείας στο Αχιλλοπούλειο! Τον κ. Λαΐνα επιβεβαιώνει ασθενής που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και από τον οποίο ζητήθηκε να φέρει μαζί του κλινοσκεπάσματα, ωστόσο την ίδια ώρα με ανακοίνωση από το γραφείο αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, παρέχονται διαβεβαιώσεις προς τους πολίτες ότι την τελευταία περίοδο δεν υπήρξε καμία έλλειψη που να δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των κλινικών και υπηρεσιών του ιδρύματος.

Η ερώτηση

Χθες το πρωί, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Γιάννης Λαΐνας, κατέθεσε ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, προτείνοντας να αποφασιστεί να δοθεί χορηγία για το Νοσοκομείο Βόλου.

Στο κείμενο της ερώτησής του κάνει λόγο για ελλείψεις σε απαραίτητα είδη όπως γάζες, χαρτί υγείας, σεντόνια και μαξιλάρια. οπως αναφέρει τα συγκεκριμένα είδη, ζητά το νοσηλευτικό προσωπικό, να φέρνουν μαζί τους πολίτες που πηγαίνουν για νοσηλεία, λόγω έλλειψης. Ο κ. Λαΐνας προτείνει να χορηγηθεί ένα ποσό ή να αγοραστούν συγκεκριμένα είδη και να γίνουν δωρεά στο νοσοκομείο.
«Ας φανούμε αλληλέγγυοι όπως φανήκαμε και στους συνανθρώπους μας για τα προνοιακά επιδόματα», αναφέρει ο κ. Λαΐνας στην ερώτησή του.

Ο καταγγέλλων πολίτης

Τις ελλείψεις που έγιναν αφορμή και για την κατάθεση της ερώτησης, κατήγγειλε πολίτης σε ραδιοφωνική εκπομπή. Με τον καταγγέλλοντα επικοινώνησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, όπως και ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οπως ανέφερε, πρόσφατα είχε πάει στο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε υπέρηχο. «Εγινε η εξέταση, δεν υπήρχε όμως χαρτί για να τυπωθεί η καταγραφή», τόνισε. Ο ίδιος, είχε επισκεφθεί και συγγενή του που νοσηλεύτηκε μετά από χειρουργείο στο Νοσοκομείο. Οπως υπογράμμισε, του παραπονέθηκε ότι νοσηλευτές του ζήτησαν να φέρει από το σπίτι σεντόνια, μαξιλάρι και χαρτί υγείας λόγω έλλειψης.

Το Νοσοκομείο

Τις ελλείψεις διέψευσε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου νοσηλευτών στο νοσοκομείων Βόλου Κώστας Τράγαλος. Οπως υποστήριξε δεν υπάρχουν ελλείψεις που να εμποδίζουν τη λειτουργία των κλινικών, οι οποίες πολλές φορές αλληλοκαλύπτονται.

Αργότερα, το απόγευμα, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας, κατέφθανε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου, που διαβεβαιώνει ότι οι κλινικές και υπηρεσίες του Νοσοκομείου, λειτουργούν απρόσκοπτα:

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου διαβεβαιώνει τους πολίτες του Ν. Μαγνησίας ότι κατά την τελευταία περίοδο δεν υπήρξε καμία έλλειψη φαρμάκων, υλικών, τροφίμων ή ακύρωση χειρουργείων και κατά συνέπεια κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των κλινικών και υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου γίνεται κανονικά από το Υπουργείο Υγείας, οι αποπληρωμές των προμηθευτών συνεχίζονται και υπάρχει συντονισμένος σχεδιασμός και συνεργασία όλων των τμημάτων, ώστε να μην υπάρξει κάποια δυσλειτουργία στο άμεσο μέλλον. Ο κόσμος της Μαγνησίας θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και να είναι βέβαιος ότι τα στελέχη και το προσωπικό του Νοσοκομείου επιτελούν το έργο τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία και κάνουν ό,τι καλύτερο για να ανταπεξέρχονται στο ύψιστο καθήκον της παροχής υπηρεσιών υγείας προς όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου