ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινο πανί» για τους αγρότες τα νέα μέτρα

κόκκινο-πανί-για-τους-αγρότες-τα-νέα-411435

Τα οποία προς το παρόν αποσύρθηκαν ~ Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί ο Ν. Πρίντζος το Σάββατο διαβλέποντας ολοκληρωτική καταστροφή της υπαίθρου

Οι αγρότες του Βόλου και του κάμπου οργανώνονται. Στις 10 το πρωί του Σαββάτου με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και του προέδρου Νικήτα Πρίντζου, συγκαλείται σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αγροτών στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου όπου θα γίνει ενημέρωση για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα φορολόγησης που εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν τον αφανισμό του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Μπορεί τα συγκεκριμένα μέτρα να μην περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή, πρόκειται όμως για δέσμη ρυθμίσεων που αργά ή γρήγορα το επόμενο διάστημα θα τεθούν προς έγκριση. Οι αγρότες επιχειρούν να μην αιφνιδιαστούν αφενός και αφετέρου να αποτρέψουν πάση θυσία την ψήφισή τους, διότι όπως τόνισε ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου Νικήτας Πρίντζος, εάν εφαρμοστούν θα βάλουν κυριολεκτικά «ταφόπλακα στην ύπαιθρο» και τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

«Πρόκειται για ένα τσουνάμι που δεν έχει προηγούμενο. Εάν επιβληθούν στον αγροτικό κόσμο δεν θα μιλάμε απλά για μεγάλη ζημιά αλλά για ολοκληρωτική καταστροφή. Θα ερημώσει η ύπαιθρος και οι αγρότες θα γίνουν εργάτες στα ίδια τα χωράφια τους» τόνισε εμφανώς απογοητευμένος για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα ο Νικήτας Πρίντζος.

Οπως περιγράφει ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου η κατάσταση στον αγροτικό τομέα είναι ήδη τραγική, το αγροτικό εισόδημα έχει συρρικνωθεί, πόσο μάλλον εάν επιβληθεί και η φορολογία όπως τουλάχιστον ζητείται από τους θεσμούς.

«Δεν βγαίνει με τίποτα αυτός ο λογαριασμός. Δεν είναι δυνατόν σε εξαθλιωμένους αγρότες και κτηνοτρόφους να ζητά να επιβάλλεις φορολογία, αυξήσεις στα λιπάσματα, αυξήσεις στις εισφορές του ΟΓΑ. Η ελληνική γεωργία θα καταστεί μη ανταγωνιστική και το τέλος θα επέλθει μοιραία» συμπλήρωσε ο κ. Πρίντζος, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του και εκτιμώντας ότι πολύ δύσκολα θα ανατραπεί αυτό το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης.

Η σύσκεψη του Σαββάτου θα έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα καθώς αυτό που προέχει, όπως τονίζεται, είναι η αναλυτική ενημέρωση των αγροτών από τους οποίους θα ζητηθεί να καταθέσουν προτάσεις για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν και τα οποία θα περιλαμβάνουν σίγουρα συναντήσει τόσο με τους κυβερνητικούς παράγοντες όσο και με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων και τους βουλευτές προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα εγγυώνται την άρση του σημερινού αδιεξόδου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου