ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Βόλος φοράει τα καλά του…

ο-βόλος-φοράει-τα-καλά-του-411641

Από σήμερα με την τελετή έναρξης στην παραλία του Βόλου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

Με μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 9 μ.μ. το βράδυ στην παραλία, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα δοθεί το σήμα έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων που διοργανώνεται στο Βόλο από αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου.

Μετά την παρέλαση των 16 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, από την Τράπεζα της Ελλάδος έως και το Ηρώο, θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη και του Crew Chief Commissioner κ. Reuvern Virovnik. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό σύντομο πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι διοργανωτές.

Υπενθυμίζεται πως το τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ θα γίνει αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου και όλοι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο Κ.Γ. Νέας Ιωνίας Βόλου και στο Κ.Γ. Πορταριάς με την Εθνική Ελλάδος να δίνει όλους τους αγώνες στο Κ.Γ. Νέας Ιωνίας Βόλου.

Οπως αναφέρεται εξάλλου στην ανακοίνωση του Δήμου Βόλου: «Η διεξαγωγή από το Δήμο Βόλου, της συγκεκριμένης αθλητικής διοργάνωσης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας, αποτελεί τιμή και αναγνώριση ότι αυτή η πόλη σε κάποιες δράσεις της και παρουσίες της χαίρει της απόλυτης εκτίμησης και εμπιστοσύνης της διεθνούς κοινότητας και πρέπει να αποτελέσει προσωπικό στοίχημα του καθενός να γεμίσουν τα γήπεδα σε όλους τους αγώνες και οι Βολιώτες να αγκαλιάσουν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων. Αλλωστε πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια της δημοτικής αρχής η οποία μέσα από τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων προσπαθεί να προβάλλει τον τόπο και την τοπική οικονομία».

Τα εισιτήρια

Τα εισιτήρια για τη διοργάνωση θα διατίθενται στο κλειστό Νέας Ιωνίας καθημερινά τις ημέρες των αγώνων στο γήπεδο.

Παράλληλα, θα διατίθενται και στα εξής σημεία στο Βόλο:

  1. Πρακτορείο ΟΠΑΠ, ΓΕΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Γκλαβάνη 96, Βόλος, τηλ. 24210 22973
  2. Πρακτορείο ΟΠΑΠ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Λ. Ειρήνης 49, Νέα Ιωνία Βόλος, Τηλ. 24210 60166
  3. Κατάστημα Εσωρούχων ΒΑΣΩ ΚΛΕΦΤΑΚΗ, Αντωνοπούλου 39, Βόλος, Τηλ. 24210 36777

Η τιμή των εισιτηρίων για το ΚΓ Νέας Ιωνίας, στην α’ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, είναι 5 ευρώ (αφορά και τους τέσσερις αγώνες της κάθε μέρας). Τα εισιτήρια για τους προημιτελικούς, ημιτελικούς και τελικούς θα στοιχίζουν 10 ευρώ (και πάλι για όλους τους αγώνες της κάθε μέρας). Σημειώνεται ότι για τους αγώνες στο ΚΓ Πορταριάς η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά οι φίλαθλοι θα πρέπει να προμηθεύονται ένα εισιτήριο μηδενικής αξίας πριν εισέλθουν στο γήπεδο.

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στον Α’ Γύρο:

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου

Νέα Ιωνία

C2 14.30 Φινλανδία – Ρωσία

D2 16.45 Βοσνία – Λιθουανία

C1 19.00 Ιταλία – Τουρκία

D1 21.15 Ελλάδα – Κροατία

Πορταριά

A1 14.30 Ισπανία – Γαλλία

B2 16.45 Μαυροβούνιο – Λετονία

A2 19.00 Τσεχία – Ουκρανία

B1 21.15 Σερβία – Γερμανία

Μεθαύριο, Παρασκευή 24 Ιουλίου

Νέα Ιωνία

A4 14.30 Γαλλία – Τσεχία

A3 16.45 Ουκρανία – Ισπανία

B4 19.00 Γερμανία – Μαυροβούνιο

D3 21.15 Λιθουανία – Ελλάδα

Πορταριά

C4 14.30 Τουρκία – Φινλανδία

C3 16.45 Ρωσία – Ιταλία

D4 19.00 Κροατία – Βοσνία

B3 21.15 Λετονία – Σερβία

Σάββατο 25 Ιουλίου

Νέα Ιωνία

C6 14.30 Ρωσία – Τουρκία

C5 16.45 Ιταλία – Φινλανδία

B5 19.00 Σερβία – Μαυροβούνιο

D5 21.15 Ελλάδα-Βοσνία

Πορταριά

A5 14.30 Ισπανία – Τσεχία

A6 16.45 Ουκρανία – Γαλλία

D6 19.00 Λιθουανία – Κροατία

B6 21.15 Λετονία – Γερμανία

Κυριακή 26 Ιουλίου

Ρεπό

Η τελική 12άδα

Τη δωδεκάδα της Εθνικής Εφήβων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βόλο ανακοίνωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, με τους Αγραβάνη και Σταματογιάννη να μένουν εκτός. Αναλυτικά η σύνθεση της ελληνικής ομάδας:

4. Μιχάλης Λούντζης

5. Θανάσης Ντουζίδης

6. Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς

7. Δημήτρης Φλιώνης

8. Γιάννης Μιχαλούτσος

9. Βασίλης Μουράτος

10. Διονύσης Σκουλίδας

11.Βασίλης Χρηστίδης

12. Νίκος Δίπλαρος

13. Παντελής Σκορδάς

14. Γιώργος Παπαγιάννης

15. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου

Β. Προπονητής: Γιώργος Λιμνιάτης, Γιώργος Δοξάκης, Γιάννης Ελευθεριάδης

Λούντζης: «Το ίδιο θερμός ο κόσμος»

Ο διεθνής γκαρντ της Εθνικής Εφήβων, Μιχάλης Λούντζης, απέδωσε την άνετη νίκη επί της Σερβίας στην αυτοσυγκέντρωση και το πάθος που επέδειξε εκείνος και οι συμπαίκτες του, στο τελευταίο φιλικό της γαλανόλευκης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, με το οποίο έπεσε και η αυλαία στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του μήνυμα στο φίλαθλο κοινό του Βόλου. Αναλυτικά:

«Μπήκαμε πολύ πιο δυναμικά σε σχέση με το παιχνίδι με τη Γαλλία, απέναντι στην οποία είχαμε μπει νωθροί, όμως με τους Σέρβους από το πρώτο δευτερόλεπτο πέφταμε για τις διεκδικούμενες μπάλες, τρέχαμε στην άμυνα, ματώναμε για κάθε φάση και δικαιωθήκαμε με την άνετη νίκη. Σίγουρα θα μας βοηθήσει ψυχολογικά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στη συνέχεια. Θα ανέβει η ψυχολογία. Ομως, αυτά τα φιλικά δεν έχουν σημασία όσον αφορά το αποτέλεσμα, γίνονται για να βρεθούμε λίγο ως ομάδα και να δούμε που βρισκόμαστε. Αύριο Πέμπτη αρχίζουν τα κανονικά παιχνίδια που έχουν τη σημασία τους. Περιμένουμε ο κόσμος να συνεχίσει να είναι το ίδιο θερμός και να έρχεται να μας υποστηρίζει».

Ο άμεσος συνεργάτης του κόουτς της ομάδας, Ηλία Παπαθεοδώρου, Γιώργος Δοξάκης, τόνισε: «Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός στην Κρήτη και θεωρώ πως θα είναι εκπληκτικός και εδώ στο Βόλο γιατί υπάρχει μια αύρα των παιδιών, τέσσερα – πέντε παιδιά είναι από την ίδια ομάδα άρα και ο κόσμος εδώ θα μας δώσει δύναμη και θα μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου