ΤΟΠΙΚΑ

Οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» για τις 58 Κυριακές

οι-εμποροι-ενάντια-στην-κρίση-για-τ-411725

Κάλεσμα προς την κυβέρνηση να μην κατεβάσει το Νόμο – λαιμητόμο για τα μικρά καταστήματα, επιτρέποντας τη λειτουργία των μαγαζιών για 58 Κυριακές το χρόνο απευθύνουν «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση».

Με αφορμή την προηγούμενη Κυριακή που επιτρεπόταν προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» σημειώνουν ότι η αγορά επί της ουσίας έμεινε κλειστή και οι μόνοι που επωφελήθηκαν του Νόμου ήταν τα πολυκαταστήματα.

Οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» θεωρούν ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο και με τη διατήρηση της κυριακάτικης αργίας μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου να αποκρούσει τους μνημονιακούς νόμους, που στόχο έχουν το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οπως σημειώνουν, «την αυτοκριτική του οφείλει να κάνει και η παράταξη του κ. Τσέλιου που στήριξε την απόφαση για ανοικτά την Κυριακή 11.00 με 15.00, μια απόφαση που φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι δεν απηχούσε τα θέλω και τις ανάγκες του εμπορικού κόσμου».

Οι Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση καλούν όλους τους εμπόρους να μην ανοίξουν καμία Κυριακή και το καταναλωτικό κοινό να μην κάνει τις αγορές του την Κυριακή.

Οι ίδιοι από την πλευρά τους δεσμεύονται ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να μην εφαρμοστούν και να ανατραπούν νόμοι που καταργούν την Κυριακάτικη αργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου