ΤΟΠΙΚΑ

Στα μαχαίρια Οικολόγοι και ΛΑ.Ο.Σ

στα-μαχαίρια-οικολόγοι-και-λα-ο-σ-851206

Σύμφωνα με την Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ προχώρησε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, σε προσπάθεια δυσφήμισης του αντιρατσιστικού φεστιβάλ αλλά και σε απειλές!
Η Γραμματεία των Οικολόγων καλεί τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη να πάρει αμέσως θέση σχετικά με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του.
Η αρχή έγινε με μια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας και της νεολαίας του κόμματος με την οποία επιτέθηκαν στο Δήμαρχο κ. Τζανακούλη, ο οποίος παραχώρησε την πλατεία της πόλης για την οργάνωση του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.
Στη δεύτερη ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. πάει ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι το “αντιρατσιστικό φεστιβάλ είναι εκδήλωση μίσους” και είναι “κάθετα αντίθετη με την οργάνωσή του” και “ότι δεν έχει κανένας δήμαρχος δικαίωμα να παραχωρεί ελληνικό έδαφος για τέτοιες εκδηλώσεις”.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Λάρισας με ανακοίνωσή τους υπερασπίστηκαν τη διοργάνωση του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, μια εκδήλωση-θεσμός που πραγματοποιείται με μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε πολλές πόλεις της χώρας.
Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό και η αντιπαράθεση πήγε παραπέρα.
Στην ανταπάντησή της λοιπόν η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι “στην εποχή μας δεν υπάρχει μετανάστευση με την ευρεία έννοιά της” και κάνει λόγο για “εποικισμό της χώρας από αλλόφυλους, αλλόθρησκους και τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τίποτα κοινό πολιτιστικά και πολιτισμικά με τον έλληνα ευρωπαίο πολίτη”.
Στην ίδια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. υπάρχει η προτροπή σε ορισμένες ομάδες να αναλάβουν δράση απειλώντας με “φωτιά και τσεκούρι τους προσκυνημένους”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου