ΤΟΠΙΚΑ

Μαζεύουν τα επιθετικά αδέσποτα

μαζεύουν-τα-επιθετικά-αδέσποτα-851206

Θορυβημένη από τις έντονες διαμαρτυρίες συμπολιτών που έπεσαν θύματα της επιθετικής συμπεριφοράς από τις αγέλες των σκύλων που περιφέρονται αδέσποτες στους δρόμους της πόλης, αλλά και από τα επικριτικά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που την κατηγορούν για ολιγωρία και για μειωμένα αντανακλαστικά στο κοινωνικό φαινόμενο που τείνει να πάρει μορφή επιδημίας, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του προβλήματος, τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βόλου κ.κ. Βούλγαρης και Τσαμπρινός, μετά από συνεργασία που υπήρξε προχθές με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της ΝΑΜ αποφασίστηκαν:
– Άμεσα ξεκινούν οι προσπάθειες για την περισυλλογή των αδέσποτων επιθετικών ζώων που συχνάζουν σε πέντε – έξι σημεία της πόλης, όπως στην Πλατεία του Τελωνείου, στο Δημαρχείο, στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου κ.α. Για την περισυλλογή και τη θεραπεία αυτών των ζώων ζητήθηκε από το Δήμο και το αίτημά του έγινε αποδεκτό από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, να παραταθεί στα όρια της κείμενης νομοθεσίας, η φιλοξενία των συγκεκριμένων ζώων στο κυνοκομείο πριν αφεθούν και πάλι στο φυσικό τους περιβάλλον ή υιοθετηθούν από επαγγελματίες που ζητούν τα συγκεκριμένα ζώα ως φύλακες σε ποιμνιοστάσια, σε μάντρες με οικοδομικά υλικά κοκ. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού κυνοκομείου που συνεργάζεται με το Δήμο Βόλου, κ. Νίκο Πολύζο, η περισυλλογή των συγκεκριμένων ζώων που συχνάζουν στα προαναφερθέντα σημεία της πόλης, θα γίνει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
– Το δεύτερο μέτρο που αποφασίστηκε από το Δήμο, σε μία προσπάθεια να αμβλυνθεί το κοινωνικό πρόβλημα με τα αδέσποτα, είναι να ενταθούν οι περιπολίες των υπαλλήλων που απασχολούνται στο Γραφείο Αδέσποτων του Δήμου Βόλου και του ιδιώτη, κάθε πρωί – μεσημέρι και βράδυ, προκειμένου να εντοπίζει πιθανά νέα σημεία πουν συχνάζουν ομάδες σκύλων και οι οποίες ελλοχεύουν τον κίνδυνο να καταστούν τα ζώα επικίνδυνα για συμπολίτες.
Με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και συνέχεια της Κανονιστικής Απόφασης που ψήφισε προ μηνών το Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε ότι μετά την υπογραφή της σχετικής δαπάνης από το Δήμαρχο ο Δήμος θα προμηθευτεί χίλια μικροτσίπ, από τα οποία τα 600 θα εμφυτευτούν στα αδέσποτα και τα 400 στα δεσποζόμενα ζώα. Για τα τελευταία ο Δήμος θα ανακοινώσει μέσω του Τύπου τους κτηνιάτρους με τους οποίους θα συνεργαστεί και στους οποίους θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των ζώων να τα προσκομίζουν για την εμφύτευσή των μικροτσίπ. Τα μικροτσίπ θα δίνουν τη δυνατότητα στη Δημοτική Αστυνομία και στους υπεύθυνους του Δήμου να αναγνωρίζουν με ένα σκάνερ σε ποιο ιδιοκτήτη ανήκει ένα σκυλί που περιφέρεται αδέσποτο στην πόλη και να το επιστρέφει στον κάτοχό του.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ωστόσο είχαμε και άλλες ειδήσεις. Ο Αντιδήμαρχος και ο ιδιοκτήτης του κυνοκομείου συγκεκριμένα άφησαν αιχμές ότι στο Βόλο ιδιώτες ή εκπρόσωποι άλλων ΟΤΑ αφήνουν κατά δεκάδες αδέσποτα, κυρίως στον περιφερειακό δρόμο, εντείνοντας έτι περαιτέρω το πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης του κυνοκομείου μάλιστα σημείωσε ότι μόνο το φετινό καλοκαίρι τουλάχιστον εκατό αδέσποτα ήλθαν να προστεθούν στον ήδη μεγάλο αριθμό ζώων που υπήρχε στην πόλη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου