ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας για να μη χαθεί το εξάμηνο

αγώνας-για-να-μη-χαθεί-το-εξάμηνο-851206

Τον δρόμο της επιστροφής προς τα ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης παίρνουν τις επόμενες ημέρες καθηγητές και φοιτητές προκειμένου να μη χάσουν την ακαδημαϊκή χρονιά τους, αλλά και για να συνεχίσουν με διαφορετική μορφή πλέον τον αγώνα ενάντια στον νόμο-πλαίσιο.
Και η εβδομάδα αυτή θα είναι «ταραγμένη», καθώς θα υπάρχουν και πάλι καταλήψεις, συλλαλητήρια και γενικές συνελεύσεις, αλλά στη συνέχεια -εκτός απροόπτου- η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αφού φοιτητές και καθηγητές γνωρίζουν ότι τώρα πρέπει να επιδοθούν σε αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν τις λιγότερες απώλειες όσον αφορά την εξεταστική περίοδο και το εξάμηνο.
Οι φοιτητές έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις καταλήψεις και την επόμενη εβδομάδα. Ετσι, ούτως ή άλλως, τον τελευταία λόγο θα τον έχουν οι σύλλογοι μελών ΔΕΠ και φοιτητών του κάθε πανεπιστημίου ξεχωριστά, που θα καθορίσουν μόνοι τους ποια στάση θα κρατήσουν.
Την Πέμπτη 22 του μήνα η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει προγραμματίσει νέο συλλαλητήριο προς τη Βουλή. Πάντως η διάθεση για επιστροφή στα πανεπιστήμια είναι εμφανής πια, αφού και οι καταλήψεις έχουν μειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (χθες υπό κατάληψη τελούσαν περίπου 250 σχολές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ), ενώ και σύλλογοι διδασκόντων, όπως του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αποφάσισαν από τη Δευτέρα να σταματήσουν την απεργία τους.
Αποφάσεις
«Για τις επόμενες ημέρες θα καλέσουμε τα ακαδημαϊκά όργανα (συγκλήτους, συλλόγους ΔΕΠ και φοιτητές) να λάβουν αποφάσεις ευθύνης με στόχο την απόσυρση του νόμου-πλαισίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Λάζαρος Απέκης και συμπλήρωσε: «Ενα άλλο ζήτημα που μας απασχολεί τώρα είναι να συζητήσουμε πώς θα ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στα πανεπιστήμια, έτσι ώστε να είμαστε… έτοιμοι για οτιδήποτε χρειαστεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου