ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο 59χρονος για το βασανισμό σκύλου

στο-αυτόφωρο-59χρονος-για-το-βασανισμό-σ-415946

Σοκ στη Νέα Ιωνία από τις σκηνές φρίκης

Ποινική δίωξη για βασανισμό ζώου συντροφιάς σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε χθες η Εισαγγελία Βόλου στον 59χρονο, που έσερνε από το μηχανάκι του με αλυσίδα σκύλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δήλωσε ότι το σκυλί ήταν δικό του και πρόθεσή του ήταν να το πάει στο κτήμα του στο Φυτόκο.

Ο 59χρονος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε τελικά προθεσμία και θα δικαστεί μεθαύριο, Πέμπτη, συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής μετά από καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση ζώου.

Διερχόμενη πολίτης που είδε το σύρσιμο του ζώου στην άσφαλτο, τα αίματα στο οδόστρωμα, τον εμετό κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας συνέλαβαν τον 59χρονο για βασανισμό, ενώ ο δράστης είχε παρατήσει το ζώο αναίσθητο στο οδόστρωμα και είχε απομακρυνθεί.

Επί διακόσια μέτρα από το Πολιτιστικό Κέντρο προς το Πανθεσσαλικό ο 59χρονος έσερνε το ζώο με το κολάρο στην άσφαλτο παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν αιμόφυρτο.

Από το γήπεδο της Νίκης μέχρι και το Πολιτιστικό Κέντρο το ζώο σέρνονταν στο οδόστρωμα με αλυσίδα που ήταν δεμένη στο μηχανάκι που οδηγούσε ο 50χρονος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και εξαντλημένο να μην κουνιέται καθόλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Βόλου Φλωρίκα Τσιρογιάννη, κτηνίατρος που εξέταζε το ζώο διαπίστωσε ότι οι πατούσες του ήταν καμένες, το δέρμα τους αποκολλημένο από το πέλμα, τα νύχια είχαν σπάσει και άλλα ήταν μέσα στο δέρμα του ζώου γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο σκύλος ήταν πάντοτε δεμένος.

Το ζώο έφερε εκδορές και στο δέρμα της κοιλιάς, ενώ έχει σαρκοπτική ψώρα καθώς ήταν παραμελημένος. Ο σκύλος ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν δεχόταν να πιει ούτε νερό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου