ΤΟΠΙΚΑ

Ισχνή κίνηση στην αγορά και στα ΑΤΜ του Βόλου

ισχνή-κίνηση-στην-αγορά-και-στα-ατμ-του-416081

Απόδραση στις παραλίες της Μαγνησίας και στιγμές χαλάρωσης από τη γκρίζα πραγματικότητα, επέλεξαν χθες χιλιάδες συμπολίτες που εγκατέλειψαν από το πρωί το Βόλο.

Οι καιρικές συνθήκες, παρά τις προβλέψεις για βοριάδες που θα προκαλούσαν κυματισμούς στις παραλίες του Αιγαίου, ήταν ο καλύτερος σύμμαχος των εκδρομέων, οι οποίοι προτίμησαν τις βουτιές από τη βόλτα για ψώνια στην εμπορική αγορά.

Η κίνηση στην αγορά ήταν ισχνή, με συνέπεια εμπορικά καταστήματα που λειτούργησαν χθες, να καταγράψουν χαμηλούς τζίρους έως και μηδενικούς.

«Πολλοί συνάδελφοι δεν άνοιξαν και η κίνηση ήταν πολύ χαμηλή. Εμείς, τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας κ. Κων. Τσέλιος, έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να ανοίγουμε Κυριακές. Το μέτρο της λειτουργίας τις Κυριακές δεν βοηθάει τον κλάδο. Όλοι οι έμποροι περιμέναμε να αλλάξει ο Νόμος και να καταργηθεί η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, όπως είχε προεκλογικά δεσμευτεί η Κυβέρνηση και είχε δηλώσει κατόπιν ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης.

Μετά από 6 μήνες αναλγησίας απέναντι στο αίτημα του κλάδου και με το Νόμο που επιτρέπει το άνοιγμα της εμπορικής αγοράς 8 Κυριακές το χρόνο σε ισχύ, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση να προτείνει σε όποιον επιθυμεί και ανοίξει το κατάστημά του για σήμερα Κυριακή από τις 11 πμ. μέχρι τις 3 μ.μ. Έτσι όμως όπως λειτουργεί η αγορά, προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές που δεν ξέρουν αν θα βρουν ανοιχτό το κατάστημα που επιθυμούν να επισκεφθούν, ενώ και οι καταστηματάρχες βλέπουν τον τζίρο, αν και βρισκόμαστε σε περίοδο εκπτώσεων, να είναι εξαιρετικά χαμηλός».

Αντίστοιχη ήταν η κίνηση και στα σούπερ μάρκετ, αν και ορισμένες αλυσίδες αποφάσισαν να μην ανοίξουν χθες και να λειτουργήσουν μόνο σε εσωτερικό επίπεδο και να προετοιμαστούν για τις αλλαγές στο ΦΠΑ που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα.

Απογοητευτική η κίνηση στην εμπορική αγορά

Κίνηση Κυριακής στα ΑΤΜ

Οι λιγοστοί πολίτες που έμειναν στην πόλη, δεν σχημάτισαν ουρές στα κεντρικά ΑΤΜ, καθώς από σήμερα επαναλειτουργούν οι Τράπεζες με διευρυμένες τραπεζικές λειτουργίες και με δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης στο τέλος της εβδομάδας.

Ενα – δύο ή και καθόλου άτομα έξω από ΑΤΜ στην Εθνική της Ιάσονος, στην Πειραιώς, στην Αlpha, στην Eurobank και γενικά στα περισσότερα κεντρικά ΑΤΜ, ενώ ανύπαρκτη ήταν η κίνηση στα off side ΑΤΜ, τα περιφερειακά δηλαδή που λειτουργούν ανεξάρτητα από τραπεζικά υποκαταστήματα.

Χωρίς καθυστερήσεις και ουρές οι συναλλαγές στα ΑΤΜ

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου