ΤΟΠΙΚΑ

Αλέκος Βούλγαρης: Μικρόψυχος ο κ. Μήτρου

αλέκος-βούλγαρης-μικρόψυχος-ο-κ-μήτρο-851206

Με αφορμή δηλώσεις του πρώην δημάρχου κ. Κυριάκου Μήτρου για το ταξίδι της Αργούς, από τη δημοτική αρχή Βόλου και το δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη επισημαίνονται τα εξής:
«Όπως κατά τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Μήτρου, έτσι και τώρα ως αντιπολίτευση θέματα πολύ σοβαρά για την πόλη αλλά και τη χώρα, όπως η Αργώ, τα αντιμετωπίζει με απίστευτη επιπολαιότητα.
Δε διστάζει μάλιστα τη στιγμή που το θέμα της οργάνωσης του ταξιδιού βρίσκεται στην κορύφωσή του, και αυτό σηματοδοτήθηκε και με τον ερχομό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια ο οποίος επισκέφτηκε την Αργώ και έγινε κοινωνός της μεγάλης αυτής προσπάθειας, με δηλώσεις του, να παραποιεί την πραγματικότητα και να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, δείχνοντας τη μικροψυχία και τη μικρότητά του, και ότι δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και η επιτυχία αυτού του μεγάλου εγχειρήματος.
Επειδή ο ίδιος συνειδητά ψεύδεται, αποκρύπτοντας όσα ο ίδιος όφειλε να κάνει και δεν έκανε μετά την καθέλκυση του καραβιού τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι τον Ιανουάριο που αναλάβαμε- να του θυμίσουμε- διότι οι πολίτες γνωρίζουν- ότι μέσα σε δύο μόνο μήνες από την ανάληψη της σημερινής δημοτικής αρχής, με σωστή στρατηγική και μεγάλη προσπάθεια και με τις παρεμβάσεις μας στα αρμόδια Υπουργεία, εντάξαμε το θέμα στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο της χώρας.
Πραγματοποιήθηκαν τέσσερις διευρυμένες συσκέψεις στο Υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων.
Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά στο δημοτικό συμβούλιο και ομόφωνα αποφασίστηκε να ενημερωθούν οι βουλευτές της περιοχής μας και να ζητήσουμε από κοινού από τον Πρωθυπουργό της χώρας, την Υπουργό Εξωτερικών, την Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων συνάντηση μαζί τους, ώστε να τους εκθέσουμε τις απόψεις και τους στόχους μας για να αναλάβουν την ουσιαστική στήριξη του ταξιδιού στο θέμα της ασφάλειας του διάπλου της Αργούς και την ναύλωσης του συνοδευτικού πλοίου.
Η συνάντηση με τους βουλευτές του Νομού πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου, εκκρεμεί όμως η συνάντηση που έχουμε ζητήσει με τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.
Παράλληλα στο χρονικό διάστημα αυτό δραστηριοποιηθήκαμε στο θέμα των χορηγών, ενημερώνοντας μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας.
Έχουμε κάνει ουσιαστικά βήματα στο θέμα της οργάνωσης των εκδηλώσεων που θα γίνουν τις ημέρες του απόπλου της Αργούς και είμαστε έτοιμοι σαν Δήμος Βόλου να ξεκινήσουμε το ταξίδι, περιμένοντας το πράσινο φως από την Κυβέρνηση.
Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αργώ είναι εθνικό θέμα.
Για να πετύχουμε όμως αυτό τον εθνικό στόχο χρειάζεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να είναι ενωμένες.
Πρέπει όλοι «να κωπηλατήσουμε» προς την ίδια κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις.
Ας το κάνουμε λοιπόν, χωρίς μεμψιμοιρίες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου