ΤΟΠΙΚΑ

Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι

απεργούν-την-κυριακή-οι-εμποροϋπάλλη-417727

Με κύρια διεκδίκηση την κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας

Με σύνθημά του «η Κυριακή ανήκει σε εμάς και τις οικογένειές μας» ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας απευθύνει κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή, 19 Ιουλίου, ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Ο Σύνδεσμος απαιτεί υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με Νόμο από την Κυβέρνηση, άμεση πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, των επιδομάτων ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων, εξασφάλιση παροχής υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό.

Επιπλέον, διεκδικεί επέκταση και γενίκευση για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης, κατάργηση των διοδίων, καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών, πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, καθώς και των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο, διακοπή συνδέσεων.

Οπως σημειώνει με ανακοίνωσή του, «δυστυχώς για εμάς η Κυβέρνηση, υποκύπτοντας πλήρως στα εκβιαστικά τελεσίγραφα περί άτακτης χρεοκοπίας και αποδεχόμενοι τις απαιτήσεις των δανειστών – τοκογλύφων, προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου, ακόμα πιο καταστροφικού μνημονίου, που θα επιταχύνει την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Μέσα στον μακρύ κατάλογο των σκληρών αντεργατικών – αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων που αποδέχτηκε η Κυβέρνηση και καλείται να εφαρμόσει, είναι τελικά – και μάλιστα υψηλά στην ατζέντα – και η απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Το μέτρο αυτό ήδη έχει αποδειχτεί ως καταστροφικό για τον κλάδο του εμπορίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επιτάχυνε τα λουκέτα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου & Ν. Ιωνίας υπενθυμίζει ότι πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στη πάλη για τη Νομοθετική Κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. «Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητά μας με βάση τα αιτήματά μας σε κάθε χώρο εργασίας. Οργάνωση παντού, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση» καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου