ΤΟΠΙΚΑ

Πρότυπο οργάνωσης οι ακτές του Βόλου

πρότυπο-οργάνωσης-οι-ακτές-του-βόλου-417843

Σύμφωνα με την αξιολόγηση στο πρόγραμμα βράβευσης «Γαλάζια Σημαία 2015»

Πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι έλεγχοι των ακτών του Δήμου Βόλου, που εντάσσονται στο πρόγραμμα Βράβευσης με Γαλάζια Σημαία 2015 της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτές συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Από τους ελέγχους προέκυψε η άριστη οργάνωση των ακτών και η ποιοτική λειτουργία τους προς τους λουόμενους. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ελέγχου όπως ανακοινώθηκαν στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου περιγράφονται στο ενημερωτικό έγγραφο, που παρουσιάζεται αυτούσιο:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την επίσκεψη του εθελοντή επιθεωρητή στις ακτές, που διαχειρίζεται ο Δήμος Βόλου την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, παραλάβαμε τις αξιολογήσεις και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Από τον έλεγχο του υλικού και την εισήγηση του επιθεωρητή προκύπτει ότι οι ακτές του Δήμου Βόλου πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες».

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για το υψηλό επίπεδο συμμόρφωσης των ακτών σας με τα κριτήρια του προγράμματος. Το επίπεδο οργάνωσης, αλλά και η εικόνα των ακτών σας αποτελούν πρότυπο οργάνωσης και συγκαταλέγονται στις κορυφαίες δημοτικές ακτές, από άποψη τήρησης των κριτηρίων του προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες», για το 2015.

Με αυτήν την ευκαιρία θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από το επόμενο τεύχος του περιοδικού μας εγκαινιάζουμε μία νέα στήλη, στην οποία θα παρουσιάζουμε καλές πρακτικές στις βραβευμένες με «Γαλάζια Σημαία» ακτές.

Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια και την αποτελεσματικότητά σας, θα θέλαμε, εφόσον το επιθυμείτε, να μας αποστείλετε επιλεγμένο από εσάς φωτογραφικό υλικό από τις ακτές σας, καθώς και ένα σύντομο κείμενο στο οποίο θα παρουσιάζονται η πολιτική του Δήμου Βόλου σε σχέση με το περιβάλλον και τον τουρισμό και η συσχέτιση της βράβευσης με αυτήν την πολιτική».

Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια που καταβάλλεται από το Τμήμα Τουρισμού και τις συνεργαζόμενες Διευθύνσεις του Δήμου για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε κάθε επισκέπτη και κάτοικο. Από το Δήμο Βόλου διαβεβαιώνεται ότι η παραπάνω απολύτως θετική αξιολόγηση δεν προκαλεί εφησυχασμό αλλά αντίθετα δημιουργεί αυξημένη ευθύνη για ολοένα μεγαλύτερη προσπάθεια και συνεχώς πιο βελτιωμένα αποτελέσματα ως προς τη λειτουργία των ακτών και εγρήγορση για τη διαρκή αξιοποίηση των νέων ευκαιριών τουριστικής προβολής και ανάδειξης της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου