ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στις στρατιωτικές περιπέτειες της Ελλάδας

οχι-στις-στρατιωτικές-περιπέτειες-τη-851206

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματός της να στηρίξει «κοινές ενέργειες προς όφελος της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κάθε χώρας, εναντίον κάθε στρατιωτικής δύναμης, που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ό,τι δεν πετυχαίνει η στρατιωτική επέμβαση».
Μιλώντας στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Αριστερών Κομμάτων, την οποία οργάνωσε στη Λευκωσία το ΑΚΕΛ, η κ. Παπαρήγα συμπλήρωσε ότι τέτοιες ενέργειες αφορούν την επίλυση του Κυπριακού, του Παλαιστινιακού, και γενικότερα «δράση κατά του σχεδίου για την “Ευρύτερη Μέση Ανατολή“».
Η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την αντίθεση του ΚΚΕ κατά της συμμετοχής της Ελλάδος σε στρατιωτικές αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Έχουμε ταχθεί υπέρ της επιστροφής όλων των στρατιωτικών αποστολών στη χώρα μας και είναι ένα αίτημα πάλης του γενικότερου κινήματος», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας στην ομιλία του υποστήριξε ότι η γενικότερη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής «έχει οδηγήσει σε περαιτέρω αδιέξοδα και κρίσεις», προσθέτοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση «βλέπει τη λύση του αδιεξόδου στο Ιράκ στην περαιτέρω στρατιωτικοποίηση και θέλει να δημιουργήσει ένα καθεστώς, το οποίο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να ικανοποιεί τα συμφέροντά της».
Στη διάσκεψη, στην οποία πήραν μέρος αντιπρόσωποι αριστερών κομμάτων από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Φράνσις Βουρτζ, και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού, Χάνα Αμίρεχ.
Τα μέλη της διάσκεψης πήραν μέρος σε εκδήλωση κατά της κατοχής στο Ιράκ, την οποία οργάνωσε στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία, το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου