ΤΟΠΙΚΑ

Το Λιμεναρχείο εξάρθρωσε κύκλωμα κοκαΐνης

το-λιμεναρχείο-εξάρθρωσε-κύκλωμα-κοκ-851206

Συλλήψεις-«αλυσίδα» για αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Συνολικά τρία άτομα συνελήφθησαν σε Βόλο και Θεσσαλονίκη και κατασχέθηκαν κοκαΐνη, χασίς, χάπια, καθώς και ένα πιστόλι με γεμιστήρα.

Πρώτος «κρίκος» για την επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από προχθές από το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου ήταν ένας 32χρονος, κάτοικος Χαλκιδικής, ο οποίος παραθέριζε στο Βόλο.

Στην κατοχή του, μετά από έλεγχο βρέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 5,7 γραμμαρίων. Από την προανάκριση, όπως ενημέρωνε ο λιμενάρχης Βαγγέλης Κλιάρης, προέκυψε ότι την ποσότητα την είχε προμηθευτεί από κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση, σε συνεργασία με το προσωπικό της ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης.
Το πρόσωπο, που υπέδειξε ο 32χρονος πείστηκε να κλείσει ραντεβού για πώληση ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο, που καθορίστηκε για την αγοραπωλησία, μετέβησαν λιμενικοί του Βόλου.
Εκεί, εμφανίστηκε 22χρονος φοιτητής και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πλαστικές συσκευασίες κοκαΐνης.

Ο 22χρονος ανέφερε ότι την ποσότητα την είχε παραλάβει από 36χρονο, κάτοικο Θεσσαλονίκης. Αξιοποιώντας, οι λιμενικοί τη νεότερη πληροφορία συνέχισαν την επιχείρηση, για το επόμενο παζλ της υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Καθορίστηκε άλλο ραντεβού, αυτή τη φορά με τον 36χρονο, ο οποίος συνελήφθη, όταν βρέθηκε να έχει δύο ποσότητες κοκαΐνης, βάρους δύο γραμμαρίων.

Μαζί με την ποσότητα κατασχέθηκε το ποσό των 250 ευρώ ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών, δύο κινητά τηλέφωνα, αλλά και το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, μέσα στο οποίο έγινε η πώληση.

Σε έρευνα, που ακολούθησε στο σπίτι του 36χρονου, εντοπίστηκαν επιπλέον ποσότητες ναρκωτικών, αλλά και πιστόλι με γεμιστήρα, που περιείχε φιάλη αερίου.
Συγκεκριμένα, στην οικεία του εντοπίστηκαν οκτώ ποσότητες κοκαΐνης συσκευασμένες σε πλαστικό, έτοιμες να προωθηθούν, βάρους 7 γραμμαρίων, 53 τεμάχια αναβολικών χαπιών, μία αυτοσχέδια πίπα τύπου σωλήνα για χρήση κοκαΐνης και τέσσερα φιαλίδια υγρού διαλύματος.

Το υγρό διάλυμα και τα χάπια ο δράστης προσδιορίζει ως αναβολικά, ωστόσο, η σύνθεσή τους θα γίνει γνωστή από χημική ανάλυση, η οποία παραγγέλθηκε.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για την υπόθεση. Και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον Εισαγγελέα Βόλου, καθώς θα σχηματιστεί κοινή δικογραφία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου