ΤΟΠΙΚΑ

Προετοιμασίες για τη Γιορτή Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο

προετοιμασίες-για-τη-γιορτή-κρασιού-σ-418583

Γ. Πάγκαλος, Αγγ. Διονυσίου, Αντζελα Δημητρίου και Γωγώ Τσαμπά θα πλαισιώσουν τη γιορτή – θεσμό

Με πυρετώδεις ρυθμούς γίνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση και φέτος της Γιορτής Κρασιού στη Ν. Αγχίαλο, που αποτελεί θεσμό για ολόκληρη την περιοχή για περισσότερο από μισό αιώνα. Φέτος, τη Γιορτή Κρασιού θα πλαισιώσουν μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου: Αγγελος Διονυσίου, Αντζελα Δημητρίου, Πάνος Κιάμος και Γωγώ Τσαμπά θα δώσουν το δικό ηχόχρωμα στην τετραήμερη γιορτή, την αυλαία της οποίας θα ανοίξει ο Βολιώτης Γιώργος Πάγκαλος με παραδοσιακά τραγούδια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, φέτος τελεί υπό την αιγίδα της ΑΝΕΒΟ. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέα Ζέρβα, οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Την ερχόμενη Δευτέρα μάλιστα, πρόκειται να γίνει η τελική σύσκεψη με τους τοπικούς συλλόγους που συμβάλλουν ενεργά στη διοργάνωση της γιορτής.

Οπως ανέφερε η Γιορτή Κρασιού Ν. Αγχιάλου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου μέσω της ΑΝΕΒΟ, ενώ συνδιοργανωτές είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και επτά ακόμη τοπικοί σύλλογοι.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο από Πέμπτη 13 έως Κυριακή 16 Αυγούστου, στο γνωστό χώρο, στην παραλία της Ν. Αγχιάλου, που ήδη έχει ξεκινήσει να καθαρίζεται και να διαμορφώνεται.

Στο χώρο θα λειτουργήσουν ψησταριές, καντίνες, πάγκοι με παραδοσιακό χαλβά και μικρό Λούνα Παρκ. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα προσφέρει στους επισκέπτες της γιορτής άφθονο κρασί δωρεάν.

Θα υπάρχει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τις τέσσερις ημέρες της γιορτής. Την Πέμπτη, την αυλαία της Γιορτής Κρασιού, θα ανοίξει -σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα- ο Βολιώτης Γιώργος Πάγκαλος, προσκαλώντας τους πολίτες σε ένα γλέντι με παραδοσιακή μουσική.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, τη σκυτάλη θα πάρουν τα γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου Αντζελα Δημητρίου και Αγγελος Διονυσίου, ενώ το κέφι αναμένεται να απογειωθεί το Σάββατο 15 του μήνα, με τον Πάνο Κιάμο επί σκηνής να τραγουδά τις τελευταίες του επιτυχίες και όχι μόνο.

Η Γιορτή Κρασιού θα κλείσει με πολύ χορό και κέφι, που αναμένεται να προσφέρει η Γωγώ Τσαμπά.

Θεσμός

Η Γιορτή Κρασιού Νέας Αγχιάλου, θεσμός πλέον για την περιοχή, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1960. Πάντα επικρατούσε κέφι, ενθουσιασμός και διασκέδαση ανάλογη με εκείνη που υπήρχε τις μέρες του τρύγου στην Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το μεράκι για την καλλιέργεια της αμπελουργίας, παραμένει η σημαντικότερη κοινή πολιτιστική παράμετρος της παλιάς και της Νέας Αγχιάλου.

Κάθε χρόνο η γιορτή διοργανώνεται στηριζόμενη σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που να είναι προσιτό σε όλους, σ’ έναν χώρο πραγματικά πολύ όμορφο και φιλόξενο, δίπλα στη θάλασσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου