ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδικές οι πωλήσεις χαλαρωτικών βοτάνων στο Βόλο (φωτογραφίες)

ανοδικές-οι-πωλήσεις-χαλαρωτικών-βοτ-418635

Πολλοί έχασαν τον ύπνο τους… ~ Βολιώτες καταφεύγουν σε παραδοσιακά αφεψήματα για να ηρεμίσουν από το άγχος της κρίσης

Αισθητή αύξηση σημειώνεται στις πωλήσεις των παραδοσιακών χαλαρωτικών βοτάνων, ειδικά το τελευταίο διάστημα, στην προσπάθεια των Βολιωτών να αποβάλουν το στρες που προκαλούν οι περίοδοι οικονομικής ύφεσης και αστάθειας, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία του κόσμου. Στην κατεύθυνση των χαλαρωτικών βοτάνων στρέφεται ολοένα και πιο έντονα το ενδιαφέρον αρκετών Βολιωτών, προκειμένου να χαλαρώσουν και να αποβάλουν το στρες που επηρεάζει αρνητικά το βραδινό τους ύπνο. Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, κάνουν λόγο για σαφή αύξηση στη ζήτηση των παραδοσιακών βοτάνων όπως βαλεριάνα, πασιφλόρα, λυκίσκος, μελισσόχορτο, λεβάντα, τα οποία ενδείκνυνται για την παρασκευή χαλαρωτικών αφεψημάτων, βασισμένων στη σοφία της φύσης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Οποιοδήποτε χαλαρωτικό βότανο που έχει ευεργετική επίδραση στα νεύρα, έχει μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Η τάση που ξεκίνησε παράλληλα με την κρίση, αυξάνεται διαρκώς» όπως αναφέρει ο Νίκος Πανουτσόπουλος, ιδιοκτήτης τοπικού καταστήματος πώλησης βοτάνων και μπαχαρικών. Ο ίδιος επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «ο κόσμος έχει χάσει τον ύπνο του και αυτό που διαπιστώνουμε, είναι ότι στο κατάστημα δεν έρχονται μόνο άνθρωποι μεγάλης ηλικίας αλλά και νεότεροι, 25 ετών και άνω». Η πώληση των χαλαρωτικών βοτάνων ακολουθεί ανοδικούς ρυθμούς, όσο κορυφώνεται η αγωνία του κόσμου για το αύριο και την έκβαση των πολιτικών εξελίξεων. «Καλό είναι να πίνουμε το αφέψημα μισή ώρα πριν το βραδινό ύπνο, προκειμένου να χαλαρώσει το νευρικό σύστημα και να μπορέσει κάποιος να έχει ένα ελαφρύ, ήσυχο ύπνο» όπως αναφέρει ο κ. Πανουτσόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι το γυναικείο φύλο βιώνει πιο έντονα το στρες, σε σύγκριση με τους άνδρες. Πάντως, είναι ευδιάκριτη η τάση και των νεότερων Βολιωτών να αναζητούν χαλαρωτικά βότανα, σε αντίθεση με τα δεδομένα του παρελθόντος, όπως σημειώνει ο ίδιος επαγγελματίας.

Η αυξητική τάση που παρατηρείται στην πώληση των χαλαρωτικών βοτάνων είναι, ταυτόχρονα, εμφανής στη δήλωση του Αριστοτέλη Βαλσαμίδη, ιδιοκτήτη καταστήματος βοτάνων: «Πάρα πολλοί μας ζητούν βότανα χαλαρωτικά. Πάντα έρχονταν, αλλά έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ολες οι ηλικίες, και νέοι άνθρωποι και ηλικιωμένοι, έχουν προβλήματα ύπνου, υπερέντασης». Βολιώτες ηλικίας 30 ετών και άνω, στρέφονται όλο και περισσότερο προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Βαλσαμίδης «εν μέρει αποδίδεται στην κρίση, αλλά δεν αποκλείεται να έχει σχέση και με την υπερκατανάλωση καφέ στη διάρκεια της μέρας, τα οικονομικά προβλήματα, την ανεργία». Κοινό χαρακτηριστικό των καταναλωτών είναι η ανάγκη να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις και τον προβληματισμό τους, να μοιραστούν με τους επαγγελματίες όσα τους απασχολούν. «Πιστεύω ότι η κατάσταση που βιώνουμε, δημιουργεί την τάση να αναζητήσει ο κόσμος λίγη ηρεμία και χαλάρωση, καταφεύγοντας στα προϊόντα της φύσης» τονίζει ο ίδιος επαγγελματίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου