ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή οδηγιών για τις κάρτες σίτισης

εν-αναμονή-οδηγιών-για-τις-κάρτες-σίτι-418646

Τα ΚΕΠ περιμένουν εντολή για διάθεση – Κανένα νεότερο για τις ενστάσεις απορριπτόμενων του προγράμματος

Κανένα νεότερο για την υλοποίηση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής δεν υπάρχει στα ΚΕΠ του Βόλου και της Μαγνησίας.

Οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις φαίνεται ότι πήγαν πίσω τη διαδικασία με τα ΚΕΠ να είναι μεν εφοδιασμένα με τις κάρτες σίτισης αλλά να μην έχουν καμία απολύτως οδηγία για τη διάθεσή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος τα ΚΕΠ περιμένουν ενημέρωση και για τα αποτελέσματα των ενστάσεων που υπέβαλαν αιτούντες διεκδικώντας επανεξέταση των δικαιολογητικών τους με σκοπό να επωφεληθούν τις υπηρεσίες του προγράμματος.

Το ενδιαφέρον για την έναρξη του προγράμματος είναι μεγάλο με τους πολίτες να ζητούν καθημερινά ενημέρωση.

Στη Μαγνησία αιτήθηκαν ένταξη στο πρόγραμμα πάνω από 2.500 πολίτες, ενώ πανελλαδικά οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 240.000 μέχρι 20 Μαΐου, οπότε και ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής.

Υπενθυμίζεται ότι οι παροχές που δίνονται είναι: α. Δωρεάν επανασύνδεση κομμένης ηλεκτρικής παροχής στην κύρια κατοικία και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα (1.200 kwh ανά τετραμηνία). β. Επίδομα ενοικίου: 70 ευρώ το μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας και μέχρι 220 ευρώ μηνιαίως. γ. Επιδότηση σίτισης δίνεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα. Κάθε μήνα η κάρτα πιστώνεται με το δικαιούμενο από κάθε άτομο ή οικογένεια ποσό (70 ευρώ το μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας και μέχρι 220 ευρώ μηνιαίως).

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου