ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες για γέμισμα ρεζερβουάρ με λειψή βενζίνη

καταγγελίες-για-γέμισμα-ρεζερβουάρ-μ-419407

Την προσοχή καταναλωτών εφιστά η Διεύθυνση Ανάπτυξης Μαγνησίας

Αναφορές πολιτών για ελλιπείς παραδόσεις υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζίνης αμόλυβδης δέχθηκε η Διεύθυνση Ανάπτυξης Μαγνησίας. Με αφορμή τις αναφορές, η υπηρεσία εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των καταναλωτών να βρίσκονται εκτός του οχήματός τους κατά τον ανεφοδιασμό των οχημάτων με υγρά καύσιμα και να προσέχουν το είδος του καυσίμου, την ποσότητα και την τιμή.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία καλεί τους καταναλωτές:

  • Να ζητούν με σαφήνεια από τον πρατηριούχο το είδος του καυσίμου με το οποίο επιθυμούν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ των οχημάτων τους, π.χ. «βενζίνη αμόλυβδη», «βενζίνη σούπερ αμόλυβδη» και όχι απλά «βενζίνη».
  • Μετά την αφαίρεση του ακροσωληνίου (πιστόλι) της αντλίας από την θέση του και πριν την τοποθέτησή του στο ρεζερβουάρ του οχήματος τους, θα πρέπει να ελέγχουν στην οθόνη της αντλίας ότι οι ενδείξεις της ποσότητας (λίτρα) και της αξίας (ευρώ) είναι μηδενικές.
  • Να ελέγχουν εάν η τιμή λιανικής πώλησης ανά λίτρο του καυσίμου με το οποίο ανεφοδιάζουν το όχημά τους, όπως αυτή είναι αναρτημένη στη μεγάλη πινακίδα, είναι σύμφωνη με την τιμή λιανικής πώλησης ανά λίτρο που εμφανίζεται στην οθόνη της αντλίας. Εάν αυτές οι τιμές δεν είναι σύμφωνες θα πρέπει να διακόπτουν άμεσα τον ανεφοδιασμό.
  • Να ζητούν από τον πρατηριούχο την απόδειξη που εκδίδεται και να ελέγχουν επί τόπου το είδος καυσίμου, την ποσότητα και την τιμή λιανικής πώλησης που αναγράφονται σε αυτήν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου