ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό μέσα στο Πιερικό

διπλό-μέσα-στο-πιερικό-851206

Μπορεί να έφυγε νύχτα ο Ολυμπιακός, αλλά έφυγε με το «τρίποντο» της νίκης από την Κατερίνη, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν πρώτη εκτός έδρας νίκη, αφού σε ένα συγκλονιστικό ματς με τον Πιερικό αναδείχθηκαν νικητές με 2-3.
Με το αποτέλεσμα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» αναρριχήθηκαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β Εθνικής με επτά βαθμούς, αφήνοντας τους γηπεδούχους στους τέσσερις.
Με πρωταγωνιστή τον κόσμο που έδωσε βροντερό παρών στην Κατερίνη, τον Αργεντινό Χαβιέ Ούμπιντες να ανοίγει το σκορ και τον Βραζιλιάνο Ροτζέριο Μάρτινς να κλειδώνει τη νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου χθες πήρε το πρώτο και συνάμα σπουδαίο «διπλό» στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Το ματς πρόσφερε θέαμα, όμως ο Ολυμπιακός είχε και ουσία, ενώ έδειξε ανωτερότητα σαν ομάδα, έφτασε στη νίκη και αν και νωρίς ακόμη, πλησίασε περισσότερο την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός έδειξε πιο σταθερός και σίγουρος στις επιλογές του και με κινητήριο μοχλό τον Ουμπίντες πήρε το προβάδισμα. Ο 27χρονος Αργεντινός μέσος στο 23ο λεπτό, μετά από πάσα του συμπατριώτη του Μόνχε άνοιξε το σκορ από κοντά. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου ακολούθησε ακόμα ένα γκολ για τους «ερυθρόλευκους», με δράστη αυτή την φορά τον Μάρτινς Ροτζέριο που εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην περιοχή του Πιερικού και την αδυναμία των αμυντικών να διώξουν.
Στον αντίποδα ο Πιερικός είχε κάποια σουτ με τον Ντεμπελέ χωρίς να απειλήσει όμως ουσιαστικά τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Παναγιώτη Γλύκο.
Οι Κατερινιώτες μείωσαν σε 1-2 στο 50’ με τον Γκουγκουλιά, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή από τον Μάκη Κατσαβάκη και με τα δύο γκολ που πέτυχε λίγο έλειψε να κάνει τη… ζημιά στους Βολιώτες. Στο 56ο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν άδικα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνεζ ο Γλύκος απέκρουσε πάνω στην γραμμή, με τον βοηθό να δείχνει ότι δεν πέρασε όλη η μπάλα, ενώ στο επόμενο δίλεπτο σε μία αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Κοτταράς νίκησε τον Μόνχε στο τετ-α-τετ.
Το 2-2 στην Κατερίνη έγινε στο 75’. Ο Γκουγκουλιάς με γυριστό σουτ «κρέμασε» τον Γλύκο και ισοφάρισε. Ωστόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου αντέδρασαν άμεσα και δύο λεπτά μετά είχαμε το 2-3. Με δημιουργό τον Ούμπιντες και εκτελεστή τον Ροτζέριο, ο οποίος έφτασε τα τρία γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, σκοράροντας παράλληλα για 2η συνεχόμενη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη στο χθεσινό ντέρμπι.
Ικανοποιημένος μετά το ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Σάκης Τσιώλης τόνισε: “Έγινε ένα παιχνίδι αντάξιο της δυναμικότητας των δυο ομάδων. Στο α ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι στο γήπεδο και καταφέραμε να προηγηθούμε με 2-0. Στην ανάπαυλα είπα στους παίκτες μου ότι το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμα και ότι ο Πιερικός που είναι μια πολύ καλή ομάδα θα πίεζε για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Δεχτήκαμε γρήγορα το 1-2 και το παιχνίδι έγινε δύσκολο για μας. Μετά την ισοφάριση του Πιερικού ο αγώνας έγινε “ρωσική ρουλέτα”, όπως κερδίσαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Προσπαθούσαμε να βρούμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να ισοφαρίσουμε την απώλεια της πρεμιέρας από την Κέρκυρα και τα καταφέραμε… ενώ ο
προπονητής του Πιερικού Μάκης Κατσαβάκης ανέφερε ότι στο παιχνίδι υπήρχε από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα και ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως είχα επισημάνει στους παίκτες μου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου